14
Președintele sârb Tomislav Nikolic și Patriarhul Irineu au cazut de acord asupra faptului că este necesar să se realizeze o unitate publica locala, pentru rezolvarea tuturor problemelor de interes național.

Hotararea a fost luata in cadrul unei intalniri recente, din data de 14 februarie 2013, la care au mai fost prezenti si Primul-ministru, Ivica Dacic, Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru și Litoral, Episcopul Irineu de Backa, Episcopul Teodosie de Raska-Prizren și Savo si Protopopul Stavrofor Iovici, secretar al Sfântului Sinod al Episcopilor. Reuniunea a avut loc in Palatul Serbiei.

Președintele Nikolic și Patriarhul Irineu au convenit asupra necesității unității publice locale în rezolvarea problemelor de interes național.

Discutand despre situația din Kosovo și Metohia, acestia si-au exprimat îngrijorarea privind evenimentele recente și au convenit asupra faptului ca organizațiile internaționale, care au fost prezente în provinciile din sudul Serbiei, sunt obligate prin mandatul lor, aprobat de către Republica Serbia, sa apere drepturile și securitatea tuturor cetățenilor și a tuturor lacasurilor religioase din Kosovo și Metohia.

Președintele sârb și Patriarhul Irineu au mai discutat, de asemenea, despre evenimentele care se apropie, legate de marcarea aniversării a 1700 de ani de la Edictul din Milano. Aceasta este a doua întâlnire a lui Nikolic și a Patriarhului [http://www.lonews.ro/relatie-stat/1114-intalnire-intre-patriarhul-sarb-si-presedintele-tarii,-pe-marginea-evenimentelor-din-jurul-manastirii-decani.html] într-o singură săptămână.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01303 sec - PID: 31616