13

Scrisoarea Patriarhului, de ziua tinerilor ortodocsi din Biserica (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Va prezentam mai jos scrisoarea Patriarhului Rusiei, Kiril, prezentata de Ziua Tineretului Ortodox 2013 (Sarbatoarea Intampinarii Domnului):

   Dragi frați și surori,
   Îmi exprim sincerele mele felicitări pentru această zi de sărbătoare, la Intampinarea Domnului și in Ziua Tineretului Ortodox.
   Privind in urma, la evenimentele care au dus la instituirea acestei sărbători bisericesti, noi și Dreptul Simeon Il intampinam cu bucurie pe Mântuitorul nostru, care a fost adus la Templul din Ierusalim. Dar, acest eveniment, în plus față de semnificația sa istorică, are si o altă semnificație simbolică: în această zi de sarbatoare vedem reuniunea mistică a Creatorului și a creației Sale, întâlnirea personală a omenirii cu Dumnezeu.

   Nu este un accident faptul că Ziua Internațională a Tineretului Ortodox a fost programata sa coincida cu Sarbatoarea Intampinarii Domnului. Inima unui tânăr este deosebit de sensibila la tot ceea ce se întâmplă în jurul sau.
   În tinerețe, o persoană este plina de speranțe și de mari așteptări, cautand noi experiente si gasindu-si locul său în lume. Lumea le deschide tinerilor mai multe perspective in dezvoltarea personală și mai multe oportunități in auto-implinirea lor.
   Dar, tot lumea le oferă, de multe ori, si norme de comportament și valori care nu sunt armonioase, ci chiar sunt in contradictie cu legea morală care a fost stabilită de Domnul. In functie de cum vom răspunde acestor provocări, de cum ne pregatim inima, în timpul tinereții noastre, aceasta poate fi dura precum o stâncă, rea, plina de ură, aroganta și conformista, sau va fi dedicata adevărului, blândetii, va fi iubitoare si buna, determinand fericirea noastră și capacitatea de a-L intalni pe Dumnezeu în viețile noastre.

   Adresându-ma tinerilor, aș dori să le spun următoarele: dragi frați și surori, tineri, vă îndemn să țineți ferm la idealurile spiritual-morale poruncite de Creator, pastrati-va mintea și emoțiile în curatenie și puritate, servind ca exemplu de fermitate în credință, ca exemplu de milă și dragoste pentru toti cei ce se gasesc in jurul vostru.
   Ma rog permanent pentru voi toti, sa cresteti constant în dragostea pentru Dumnezeu și apropele vostru, cu ajutor dumnezeiesc în fapta si lucrarea cea buna, dar și cu forța de muncă constructiva în folosul Patriei și al poporului nostru.

+ Kyrill
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08305 sec - PID: 30922