38

Scrisoarea Patriarhului, de ziua tinerilor ortodocsi din Biserica

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Va prezentam mai jos scrisoarea Patriarhului Rusiei, Kiril, prezentata de Ziua Tineretului Ortodox 2013 (Sarbatoarea Intampinarii Domnului):

Dragi frați și surori,

Îmi exprim sincerele mele felicitări pentru această zi de sărbătoare, la Intampinarea Domnului și in Ziua Tineretului Ortodox.

Privind in urma, la evenimentele care au dus la instituirea acestei sărbători bisericesti, noi și Dreptul Simeon Il intampinam cu bucurie pe Mântuitorul nostru, care a fost adus la Templul din Ierusalim. Dar, acest eveniment, în plus față de semnificația sa istorică, are si o altă semnificație simbolică: în această zi de sarbatoare vedem reuniunea mistică a Creatorului și a creației Sale, întâlnirea personală a omenirii cu Dumnezeu.

Nu este un accident faptul că Ziua Internațională a Tineretului Ortodox a fost programata sa coincida cu Sarbatoarea Intampinarii Domnului. Inima unui tânăr este deosebit de sensibila la tot ceea ce se întâmplă în jurul sau.

În tinerețe, o persoană este plina de speranțe și de mari așteptări, cautand noi experiente si gasindu-si locul său în lume. Lumea le deschide tinerilor mai multe perspective in dezvoltarea personală și mai multe oportunități in auto-implinirea lor.

Dar, tot lumea le oferă, de multe ori, si norme de comportament și valori care nu sunt armonioase, ci chiar sunt in contradictie cu legea morală care a fost stabilită de Domnul. In functie de cum vom răspunde acestor provocări, de cum ne pregatim inima, în timpul tinereții noastre, aceasta poate fi dura precum o stâncă, rea, plina de ură, aroganta și conformista, sau va fi dedicata adevărului, blândetii, va fi iubitoare si buna, determinand fericirea noastră și capacitatea de a-L intalni pe Dumnezeu în viețile noastre.

Adresându-ma tinerilor, aș dori să le spun următoarele: dragi frați și surori, tineri, vă îndemn să țineți ferm la idealurile spiritual-morale poruncite de Creator, pastrati-va mintea și emoțiile în curatenie și puritate, servind ca exemplu de fermitate în credință, ca exemplu de milă și dragoste pentru toti cei ce se gasesc in jurul vostru.

Ma rog permanent pentru voi toti, sa cresteti constant în dragostea pentru Dumnezeu și apropele vostru, cu ajutor dumnezeiesc în fapta si lucrarea cea buna, dar și cu forța de muncă constructiva în folosul Patriei și al poporului nostru.

+ Kyrill

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00972 sec - PID: 31018