19
Arhiepiscopul Epifanie al Buzăului şi Vrancei a fost pomenit astăzi, 16 februarie 2013, în catedrala Arhiepiscopală Înălţarea Domnului din Buzău.

Conform unui comunicat al Patriarhiei Romane, slujba Parastasului a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alaturi de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, şi numeroşi preoţi şi diaconi.

În cuvântul său de învăţătură, Patriarhul României a spus:

„Am putea spune că, în mai multe privinţe, Arhipăstorul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a fost un model de lucrare responsabilă şi roditoare; a găsit 3 mănăstiri şi a lăsat peste 30 de mănăstiri, a construit peste 250 de biserici, a reparat altele şi a încurajat toate aceste lucrări. Deşi, în unele sate, populaţia este îmbătrânită şi rărită din cauza depopulării, totuşi grija păstorului a fost egală, atât pentru parohiile mari şi mai dense cât şi pentru parohiile mici şi modeste. Această iubire părintească pentru toate unităţile de cult din Arhiepiscopie arată o responsabilitate totală şi o hărnicie deosebită".

ÎPS Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a trecut la Domnul în după-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013. A fost înmormântat joi, 10 ianuarie 2013, în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, mai informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane [http://www.basilica.ro] .
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01081 sec - PID: 4247