3

   Arhiepiscopul Epifanie al Buzăului şi Vrancei a fost pomenit astăzi, 16 februarie 2013, în catedrala Arhiepiscopală Înălţarea Domnului din Buzău.
   Conform unui comunicat al Patriarhiei Romane, slujba Parastasului a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alaturi de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, şi numeroşi preoţi şi diaconi.

   În cuvântul său de învăţătură, Patriarhul României a spus:

   „Am putea spune că, în mai multe privinţe, Arhipăstorul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei a fost un model de lucrare responsabilă şi roditoare; a găsit 3 mănăstiri şi a lăsat peste 30 de mănăstiri, a construit peste 250 de biserici, a reparat altele şi a încurajat toate aceste lucrări. Deşi, în unele sate, populaţia este îmbătrânită şi rărită din cauza depopulării, totuşi grija păstorului a fost egală, atât pentru parohiile mari şi mai dense cât şi pentru parohiile mici şi modeste. Această iubire părintească pentru toate unităţile de cult din Arhiepiscopie arată o responsabilitate totală şi o hărnicie deosebită".

   ÎPS Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a trecut la Domnul în după-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013. A fost înmormântat joi, 10 ianuarie 2013, în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, mai informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
42
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03242 sec - PID: 16991