27

Biserica Copta atacata in Egipt. Demolarea Bisericii din Sarsena

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
La mai mult de un an de la Primăvara Arabă, creștinii din Egipt continuă să sufere din cauza persecuțiilor. Cel mai recent atac a avut loc in aceasta vineri, 15 februarie 2013, când un grup de câteva sute de persoane a aruncat cu pietre și a incendiat Biserica ortodoxa copta din Sarsena.

Satul este situat la aproximativ 100 km sud-vest de Cairo.

Cativa enoriași și preotul au fost usor raniti, o familie musulmană locală ajutandu-i sa scape de atacatori.

Atacul a fost condus de un grup salafist local de musulmani. Grupul a afirmat că biserica este ilegala și au vrut sa o demoleze de pe terenul aflat aproape de un cartier în mare parte musulman.

Pr. Greiche Rafic, un purtator de cuvant al Bisericii Greci Melkite din Egipt, a declarat pentru radioul Vaticanului ca „biserica simpla, din lemn si caramida, a fost aproape complet distrusa”.

Pr. Greiche a spus ca atacurile împotriva creștinilor din Egipt au devenit mult prea frecvente – aproximativ o data pe saptamana – dupa revolutia din 2012. El a povestit despre experiențele prin care trec crestinii, care se confruntă cu persecuția sistematică.

De la începutul revoluției, a mai spus el, "creștinii nu se simt deloc siguri – mai ales acum. Este o lipsa de securitate mare, iar oamenii sunt demoralizați".

Acesta este motivul pentru care mulți creștini au emigrat din regiune, a explicat el: "Oamenii care emigrează sunt oamenii care au bani și sunt mai educati".

Biserica coptă din Sarsena a fost construita in urma cu 20 de ani și a slujit pentru aproximativ 200 de familii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01104 sec - PID: 14763