25
Parintele Mihail, Arhiepiscop de Fayoum, a declarat pentru mass-media ca „o lupta minora intre vecini a fost exagerata".

Parintele Mihail a negat acuzațiile privind atacul asupra Bisericii Sfintei Maria Girgis din Fayoum, de vineri, 15 februarie 2013.

Vestea unui atac indreptat asupra acestei biserici s-a răspândit, in aceste zile, prin intermediul mass-mediei. Conform informatiilor precedente, un grup de atacatori ar fi aruncat cu pietre în Biserica aflata in localitatea Sarsena – cartier Tamiya, în Fayoum, si ar fi incendiat-o.

Motivul real al atacului a fost, insa, un conflict anterior, care dura de trei luni, dintre o familie musulmană, care locuieste lângă o casă a coptilor, care apartinea Bisericii. Familia de musulmani a făcut o gaură în peretele clădirii bisericii, pentru a vedea ce se intampla dincolo de zid. Atacul pretins a distrus crucea de pe cupola, o parte a interiorului si cateva icoane.

"Mass-media a exagerat incidentul. A fost o luptă minora între un vecin și preotul bisericii", a declarat părintele Mihail. El a asifurat ca "biserica nu a fost atacata sau distrusa".

Atacurile indreptate împotriva bisericilor au continuat, insa, de cand președintele Mohamed Morsi a fost ales. Potrivit fondatorului Coalitiei Coptilor din Egipt, Fady Youssef, Biserica Sfanta Maria Girgis din Dahshur, la 40 km sud de Cairo, a fost atacata în iulie anul trecut, de către atacatori necunoscuți, iar Biserica Mariei Girgis din Taba, Sinai, este "atacata incontinuu".

Luna trecută, confruntările de stradă dintre protestatarii musulmani și forțele de securitate au izbucnit la intrarea in Biserica Al-Marshada, în urma unui asa-zis atac, asupra unei fete, comis de un barbat copt, în Qena. Biserica a fost atacata și cateva magazine din localitate au fost incendiate de către musulmani, care au afirmat că proprietarul copt al unui magazin, in varsta de 45 de ani, ar fi agresat sexual o fata in varsta de șase ani, de religie musulmană.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01039 sec - PID: 30847