9

   Parintele Mihail, Arhiepiscop de Fayoum, a declarat pentru mass-media ca „o lupta minora intre vecini a fost exagerata".
   Parintele Mihail a negat acuzațiile privind atacul asupra Bisericii Sfintei Maria Girgis din Fayoum, de vineri, 15 februarie 2013.

   Vestea unui atac indreptat asupra acestei biserici s-a răspândit, in aceste zile, prin intermediul mass-mediei. Conform informatiilor precedente, un grup de atacatori ar fi aruncat cu pietre în Biserica aflata in localitatea Sarsena – cartier Tamiya, în Fayoum, si ar fi incendiat-o.

   Motivul real al atacului a fost, insa, un conflict anterior, care dura de trei luni, dintre o familie musulmană, care locuieste lângă o casă a coptilor, care apartinea Bisericii. Familia de musulmani a făcut o gaură în peretele clădirii bisericii, pentru a vedea ce se intampla dincolo de zid. Atacul pretins a distrus crucea de pe cupola, o parte a interiorului si cateva icoane.

   "Mass-media a exagerat incidentul. A fost o luptă minora între un vecin și preotul bisericii", a declarat părintele Mihail. El a asifurat ca "biserica nu a fost atacata sau distrusa".

   Atacurile indreptate împotriva bisericilor au continuat, insa, de cand președintele Mohamed Morsi a fost ales. Potrivit fondatorului Coalitiei Coptilor din Egipt, Fady Youssef, Biserica Sfanta Maria Girgis din Dahshur, la 40 km sud de Cairo, a fost atacata în iulie anul trecut, de către atacatori necunoscuți, iar Biserica Mariei Girgis din Taba, Sinai, este "atacata incontinuu".

   Luna trecută, confruntările de stradă dintre protestatarii musulmani și forțele de securitate au izbucnit la intrarea in Biserica Al-Marshada, în urma unui asa-zis atac, asupra unei fete, comis de un barbat copt, în Qena. Biserica a fost atacata și cateva magazine din localitate au fost incendiate de către musulmani, care au afirmat că proprietarul copt al unui magazin, in varsta de 45 de ani, ar fi agresat sexual o fata in varsta de șase ani, de religie musulmană.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03069 sec - PID: 17897