2

   Papa Benedict al XVI-lea a oficiat astazi, 17 februarie 2013, rugaciunea de duminica, Angelus, in fata credincioșilor aflati in Piața Sfantului Petru, in prima duminică a Postului Mare pentru catolici.
   Zeci de mii de pelerini s-au strans alaturi, sub un cer senin și intr-o atmosfera neobisnuit de calda, dupa cum remarca radioul Vaticanului in ultimele minute.

   Vorbind de la fereastra sa, din Palatul Apostolic, Papa Benedict al XVI-lea a plasat perioada Postului Mare în contextul Anului Credinței.
   "În acest An al Credinței", a spus el, "Postul Mare este un timp propice pentru a redescoperi credința în Dumnezeu ca criteriu fundamental al vieții noastre și al vieții Bisericii".

   Papa a continuat să atraga atentia asupra faptului că acest lucru implică întotdeauna o luptă – o luptă spirituală reală – din cauza spiritului răului, care încearcă să ne departeze de la Calea lui Dumnezeu.

   Luând act de faptul că acesta este si motivul pentru care Biserica Catolica proclamă în mod tradițional Evanghelia Ispitirii lui Hristos în Pustie, pentru prima duminica din Postul Mare, Papa Benedict a mai spus: "Ispititorul lucreaza subtil: el nu ne împinge direct spre rău, ci spre un fals 'bine'”.

   Sfântul Părinte a continuat să explice că, în cele din urmă, ceea ce este în joc prin ispita este credința.  "În momentele decisive ale vieții", a spus el, "iar daca privim cu atenție, în fiecare moment suntem la o răscruce de drumuri: vrem să urmam sinelui sau lui Dumnezeu?". Aceasta a fost si tema cu care Papa i-a intampinat ulterior pe pelerinii englezi.

   Papa nu mai are angajamente publice, programate pentru această săptămână.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01647 sec - PID: 3735