26
Papa Benedict al XVI-lea a oficiat astazi, 17 februarie 2013, rugaciunea de duminica, Angelus, in fata credincioșilor aflati in Piața Sfantului Petru, in prima duminică a Postului Mare pentru catolici.

Zeci de mii de pelerini s-au strans alaturi, sub un cer senin și intr-o atmosfera neobisnuit de calda, dupa cum remarca radioul Vaticanului in ultimele minute.

Vorbind de la fereastra sa, din Palatul Apostolic, Papa Benedict al XVI-lea a plasat perioada Postului Mare în contextul Anului Credinței.

"În acest An al Credinței", a spus el, "Postul Mare este un timp propice pentru a redescoperi credința în Dumnezeu ca criteriu fundamental al vieții noastre și al vieții Bisericii".

Papa a continuat să atraga atentia asupra faptului că acest lucru implică întotdeauna o luptă – o luptă spirituală reală – din cauza spiritului răului, care încearcă să ne departeze de la Calea lui Dumnezeu.

Luând act de faptul că acesta este si motivul pentru care Biserica Catolica proclamă în mod tradițional Evanghelia Ispitirii lui Hristos în Pustie, pentru prima duminica din Postul Mare, Papa Benedict a mai spus: "Ispititorul lucreaza subtil: el nu ne împinge direct spre rău, ci spre un fals 'bine'”.

Sfântul Părinte a continuat să explice că, în cele din urmă, ceea ce este în joc prin ispita este credința. "În momentele decisive ale vieții", a spus el, "iar daca privim cu atenție, în fiecare moment suntem la o răscruce de drumuri: vrem să urmam sinelui sau lui Dumnezeu?". Aceasta a fost si tema cu care Papa i-a intampinat ulterior pe pelerinii englezi.

Papa nu mai are angajamente publice, programate pentru această săptămână.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01115 sec - PID: 15247