24

Video: Presedintele Traian Basescu si Papa Benedict al XVI-lea

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Va prezentam un scurt material video realizat in timpul intalnirii dintre Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si Papa Benedict al XVI-lea. Materialul video prezinta, de asemenea, si vizita a șase episcopi catolici din Liguria, alaturi de care s-a aflat si Cardinalul Angelo Bagnasco, președintele Conferinței Episcopale Italiene.

In ziua de vineri, 15 februarie 2013, Papa Benedict al XVI-lea l-a primit in vizita pe Excelența Sa domnul Traian Basescu, Presedintele României, în cadrul unei audiențe private.

Președintele s-a mai intalnit, ulterior, cu Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat, alaturi de Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru relațiile cu statele.

Discuțiile, care au avut loc într-o atmosferă cordială, au vizat relatiile bune dintre România și Vatican.

În special, s-a discutat despre cooperarea de succes la nivel european in protejarea valorilor comune, fiind evidentiate si punctate perspectivele cooperarii între Biserica Catolică și Statul Român, în domeniul educației.

Au mai fost luate in discutie unele aspecte care afectează comunitățile catolice din România si, totodata, a fost recunoscuta contribuția Bisericilor catolice in integrarea comunităților românești de peste hotare.

Cu aceeasi ocazie, Presedintele tarii i-a transmis Papei un mesaj adresat de Patriarhul Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, cu ocazia demisiei liderului Bisericii Catolice. Aceasta a fost ultima vizita a unui oficial european in Vatican.

Recenta vizita a Presedintelui Romaniei, care a avut loc, astfel, cu doar o săptămână înainte de retragerea Papei, a fost de fapt cea de-a doua de acest gen, vizita anterioara – si prima – avand loc în urmă cu cinci ani.

În luna septembrie 2008, Papa l-a primit pe Traian Băsescu insotit de sotia sa, Maria Băsescu, numai ca intalnirea s-a desfasurat in Castel Gandolfo – reşedinţa de vară a Papei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01444 sec - PID: 9733