26
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare i-a ales, in sfarsit, pe cei trei candidați pentru etapa finala in alegerile dedicate Tronului Patriarhal.

Dupa ore lungi de vot si dupa o perioada care parea ca Biserica va ramane in mare impas, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare – Patriarhia Bulgară a reusit sa nominalizeze trei candidati:

Episcopul IPS Mitropolit Neofit de Ruse,

IPS Mitropolit Galaction de Stara Zagora,

IPS Mitropolitul Gavriil de Loveci.

Alegerea noului patriarh ortodox al Bulgariei ajunsese intr-un impas in aceasta sambata, 16 februarie 2013, conform relatarilor Sfântul Sinod, fiind în imposibilitatea de a alege doi din cei trei candidați la Tronul Patriarhal.

Vineri, episcopul Galaction de Stara Zagora devenise primul candidat numit de către Sfântul Sinod.

El era plin de speranță, fiind singurul care a adunat 10 voturi in Sfântul Sinod, o condiție necesară pentru a participa in etapa finala a alegerilor.

Episcopii Neofit de Ruse și Gavriil de Loveci ramasesera initial blocati, cu doar 9 voturi fiecare, iar membrii Sfântului Sinod nu parea ca isi vor schimba prea usor viziunile, dupa cum marturisea Mitropolitul Iosif al Americii, Canadei și Australiei.

Termenul limită pentru numirea celeorlalti doi candidați expira la miezul nopții.

"Dacă nu vom reusi până la miezul nopții, nu știm ce se va întâmpla mai departe", ne declara la acea ora Mitropolitul Iosif.

Noul patriarh bulgar va fi ales de Sinodul Bisericii, duminica următoare, in ziua de 24 februarie. Biserica Ortodoxă Bulgară a fost zguduita de un scandal, anul trecut, cand 11 dintr-un total de 15 de episcopi au fost descoperiti ca fosti colaboratori cu Securitatea de Stat in perioada comunista – un argument care si-a pus amprenta asupra alegerilor din acest an.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01224 sec - PID: 22754