26

PF Daniel a slujit in Paraclisul Patriarhal

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Astazi, 17 februarie 2013, Patriarhul Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, a oficiat slujba Sfintei Liturghii in Paraclisul Reședinței Patriarhale cu hramul Sfântul Grigorie Luminătorul, din Bucuresti, dupa cum a informat centrul de presa al Patriarhiei Romane [http://www.basilica.ro] .

În toate bisericile s-a citit astăzi, în Duminica XVII-a după Rusalii, pericopa evanghelia a Vindecarii Fiicei Femeii Cananeence.

In predica sa, Patriarhul Daniel a atras atentia asupra rolului pe care smerenia il are in viata crestinului, ca izvor de înţelepciune şi de curaj.

Totodata, Preafericirea Sa a punctat diferentele care exista intre laşitate si smerenie, aceasta din urma fiind caracterizata de "recunoaşterea limitelor proprii şi, în acelaşi timp, de speranţa sau încrederea în ajutorul lui Dumnezeu".

În finalul cuvantului sau, Preafericirea Sa a subliniat importanța pe care rugaciunea o are in Crestinism si, mai ales, rugaciunea pentru cei de langa noi, facand referire in mod special la cazul in care cei dragi ai nostri nu mai au capacitatea sau credinta necesara pentru a se mai ruga singuri.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01434 sec - PID: 30409