15
Oamenii de stiinta au descoperit fragmente ale meteoritului din Rusia, cazute in Lacul Chebarkul, din apropiere de Celyabinsk.

Natura lor extraterestra a fost confirmată de analizele chimice, a raportat un membru al Comisiei pentru Meteoriti a Academiei Ruse de Stiinte, Victor Grokovschi, din Universitatea Federala Ural, conform unui raport al radioului Vocea Rusiei, din ultimele ore.

Conform Ria Novosti, acesta a marturisit:

"Tocmai am terminat studiile și ne confirmă faptul că particulele găsite de noi în vecinătatea lacului Chebarkul sunt de natură meteoritica, meteoritul fiind clasificat la condriti. Este un meteorit din roca, avand un conținut de fier de aproximativ 10%. Probabil ca el va ramane, insa, cu numele de 'Meteoritul Cebarkul'”.

Pentru descoperirea unor astfel de bucati de roca – condrit – ne amintim ca, in anul 2012, The Sun raporta ca mii de pasionati de astronomie se deplasau special in SUA. Rocile din meteoritul care cazuse in luna mai in statul California erau alcatuite din condrit si, fiind extrem de rare, ajunsesera la acea data sa fie achizitionate de colectionari contra sumei de 600 de lire pe gram.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01293 sec - PID: 3488