5

   Oamenii de stiinta au descoperit fragmente ale meteoritului din Rusia, cazute in Lacul Chebarkul, din apropiere de Celyabinsk.

   Natura lor extraterestra a fost confirmată de analizele chimice, a raportat un membru al Comisiei pentru Meteoriti a Academiei Ruse de Stiinte, Victor Grokovschi, din Universitatea Federala Ural, conform unui raport al radioului Vocea Rusiei, din ultimele ore.

   Conform Ria Novosti, acesta a marturisit:
   "Tocmai am terminat studiile și ne confirmă faptul că particulele găsite de noi în vecinătatea lacului Chebarkul sunt de natură meteoritica, meteoritul fiind clasificat la condriti. Este un meteorit din roca, avand un conținut de fier de aproximativ 10%. Probabil ca el va ramane, insa, cu numele de 'Meteoritul Cebarkul'”.

   Pentru descoperirea unor astfel de bucati de roca – condrit – ne amintim ca, in anul 2012, The Sun raporta ca mii de pasionati de astronomie se deplasau special in SUA. Rocile din meteoritul care cazuse in luna mai in statul California erau alcatuite din condrit si, fiind extrem de rare, ajunsesera la acea data sa fie achizitionate de colectionari contra sumei de 600 de lire pe gram.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
38
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04023 sec - PID: 20985