27
Dr. Zaharia Mar Aprem, Mitropolit de Adoor si Kerala, va fi singurul reprezentant din partea unei Biserici ortodoxe, acesta apartinand Bisericii Ortodoxe Indiene (Malankara) Siriace, la o sedinta de 3 zile a Conferinței Liderilor Religiosi Crestini si Musulmani din Jakarta, Indonezia, in perioada 26-28 februarie 2013.

Conferința este una dintre inițiativele comune ale CCA (Conferinta Crestina din Asia) și FABC (Federatia Conferințelor Episcopale din Asia) si a fost salutata călduros de către musulmanii din Indonezia.

FABC și CCA i-au invitat pe liderii musulmani să inițieze în comun o conferință a liderilor credinciosi musulmani și creștini, pentru a răspunde preocupărilor comune din Asia de astăzi, în special pentru a rosti "Un cuvânt comun", in acțiunea pentru pace și justiție în Asia și în întreaga lume.

Rev. Dr. Henriette Hutabarat-Lebang, secretar general al Conferinței Creștine din Asia, a jucat un rol-cheie în vederea participării unui episcop ortodox indian la aceasta conferinta. Tema va fi pe "Initiativa "Unui cuvânt comun", la acțiunea comună pentru Dreptate în Asia".

Conferința va dovedi că există voință și angajament in preocupările comune și că liderii religioși pot lucra împreună.

Ea va fi găzduită de către un comitet comun al organizatiilor musulmane-catolice-protestante din Indonezia, cu sprijinul partenerilor regionali și internaționali (cum ar fi ICIS, FABC, CCA, KWI, și IGP).

Dr. Zaharia Mar Aprem va ajunge în Jakarta pe 25 februarie 2013. Sunt asteptati participanți din Malaezia, Singapore, Thailanda, Filipine, China, Myanmar, Coreea de Sud, India, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan și Brunei, în special acolo unde liderii musulmani și creștini se asteapta să joace un rol crucial în promovarea pacii și dreptatii în viața comunității.

Unul dintre obiectivele principale ale conferinței va fi si acela al abordarii, într-o manieră respectuoasă, a iubirii fata de Dumnezeu si de semeni, incercand sa promoveze un spirit mai profund de prietenie, cu caracter personal în rândul liderilor religioși ai Asiei.

Dr. Susilo Bambang Yudhoyono, președintele Indoneziei, este așteptat să rosteasca, la randul sau, discursul din deschiderea conferinței, in ziua de 26 februarie, iar Dr. Ing. Ali Ashgar, de la Institutul de Studii Islamice și Centrul pentru Studiul Societății și Secularismului, va rosti un cuvant in cadrul sesiunii plenare, privind rolul religiei în promovarea justiției și pacii în Asia.

Participanții vor vizita, de asemenea, Catedrala, Moscheea Istiqlal și alte locuri din Jakarta, iar Hotelul central Acacia va găzdui conferința.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02725 sec - PID: 31595