38
Celebrul star al Hollywood-ului, dublu premiat cu Oscarul, actorul convertit la Ortodoxie, Tom Hanks, s-a declarat în mod neașteptat de partea sârbilor, pe un post al unei televiziuni prin cablu, acesta declarand ca „Kosovo a fost întotdeauna Serbia și acesta va fi din nou, intr-o zi!”.

Vorbind despre începutul filmarilor recente pentru un film hollywoodian despre istoria Statului Israel, produs de Steven Spielberg, in care acesta va juca un rol major, actorul a comparat suferintele de pe Golgota si cele ale evreilor, cu suferintele sârbilor din Kosovo.

În timpul primului război mondial și al Holocaustului, evreii au suferit foarte mult, fara a mai vorbi despre ceea ce li s-a întâmplat cu sute de ani in urma. În ciuda tuturor acestor suferinte, ei nu si-au pierdut credința și s-au întors în țara lor. Un intreg mileniu, acestia se salutau cu salutul (pe care chiar si-l spuneau): "Anul viitor, în Ierusalim!".

Un caz similar avem astăzi în Kosovo. Acesta a fost locuit de sârbi, care au construit manastiri si au avut regii lor, iar apoi au fost expulzați de către albanezi. La sfârșitul secolului 20, au venit bombele NATO care i-au inlaturat pe sarbi, dar ei încă nu vor să admită că Kosovo este un stat independent și, cu mândrie, spun că "Kosovo este Serbia", la fel cum spuneau evreii de altadată si care, în cele din urmă, s-au întors în țara lor; deci, poate că acesta va fi si cazul sârbilor, a mai spus Hanks.

Tom Hanks este cunoscut la Hollywood pentru interesul său fata de temele istorice, astfel încât el a lucrat impreuna cu Spielberg la filmul documentar istoric despre al doilea război mondial și este considerat unul dintre cei mai bine educati actori pe care i-a avut Hollywoodul vreodata.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01191 sec - PID: 12992