3

   Secretarul de stat american John Kerry este îndemnat de mai mult de 80 de senatori și reprezentanți sa "epuizeze toate opțiunile posibile" in incercarea de eliberare a pastorului american Saeed Abedini, care este în prezent deținut în închisoarea din Iran.

   "Acesta este un efort important bipartinic de asigurare a libertatii unui cetățean american, care se confruntă cu o tortura incredibila si a carui viata este pusa in pericol, prin pedeapsa pe care o executa într-una din închisorile cele mai brutale ale Iranului – pur și simplu, din cauza convingerilor sale creștine", a declarat Jordan Sekulow, directorul executiv al Centrul American pentru Lege și Justiție (ACLJ), într-o declarație, in ultimele ore.

   "Guvernul SUA trebuie să isi protejeze cetățenii și să se foloseasca de toate instrumentele diplomatice disponibile pentru a asigura libertatea pastorului Saeed. Suntem foarte recunoscatori pentru sprijinul Congresului și il indemnam pe secretarul Kerry să acționeze fără întârziere. Viața pastorului Saeed atârnă în balanță. Implicarea personală a Secretarul Kerry, în acest caz, este critică pentru asigurarea libertății acestui american".

   Tribunalul iranian l-a condamnat pe pastor, pentru „punerea în pericol a securitatii naționale”, arestarea acestuia avand loc in luna septembrie 2012. În realitate, ACLJ sustine că pastorul si-a petrecut tot timpul, dupa convertirea sa la Creștinism din 2000, făcând excursii dus-intors între Iran și America, unde soția lui și cei doi copii trăiesc, ajutând bisericile creștine subterane și construind un orfelinat pentru copiii defavorizați.
   Abedini a fost condamnat, după o rapidă si "falsa" judecata, avocatul neavand mai mult de 24 de ore pentru a pregăti apărarea clientului său.

   "Fiecare cetățean american, care călătoreste sau locuieste în străinătate, ar trebui să aibă asigurarea că guvernul SUA va sari puternic în apărarea sa, in cazul în care este reținuț sau închis pe nedrept", se arata in scrisoarea semnată de parlamentarii americani.

   La începutul săptămânii trecute, un centru afiliat al ACLJ în Europa, Centrul European pentru Lege și Justiție (ECLJ), a depus o declarație la Strasbourg, Franța, cerând Consiliului ONU pentru Drepturile Omului sa solicite eliberarea pastorului.
   ACLJ i-a incurajat pe oameni să semneze o petiție în sprijinul pastorului Abedini, amintindu-le ca el nu este singur în această luptă lungă și incerta.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
113
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02927 sec - PID: 18557