8

   Noul Patriarh al Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea (Yazigi), a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Sfantul Nicolae din cartierul Ashrafiyeh al Beirutului, ieri, duminică 17 februarie 2013, în prezența liderilor politici și spirituali ai tarii.

   Printre politiceinii si clericii aflati la Liturghie, au fost prezenti Președintele Michel Suleiman, Primul-ministrul Najib Miqati, liderul Amin Gemayel și Patriarhul maronit Beshara al-Rahi.
   Mai multi diplomati au fost, de asemenea, prezenti, printre acestia aflandu-se Ambasadorul sirian Ali Abdul Karim Ali și trimisul rus Zasipchin Alexandru.

   Liturghia a fost ocazionata de vizita Patriarhului Ioan al X-lea in Eparhia de Beirut.
   În predica sa, liderul grec-ortodox a subliniat faptul că musulmanii sunt parteneri în cadrul națiunii.

   "Legăturile noastre cu acestia se extind dincolo de simpla coexistență. Noi împărtășim cu ei construirea viitorului", a declarat el. "Am construit împreună cu musulmanii civilizația țării. De aceea, trebuie să o pastram împreună", a spus Ioan.

   El a descris Libanul ca fiind un spațiu al libertatii și deschiderii, spunând: "Este națiunea fiecaruia, în ciuda diferențelor existente". Totodata, Ioan al X-lea s-a rugat pentru pace si oprirea distrugerilor din Siria .

   Ioan al X-lea se intalnise luni cu presedintele sirian Bashar Assad, la o zi după ce liderul a fost întronizat, acesta facand apel la dialog și pace în țara sfâșiată de război.

   In cadrul aceleiasi vizite, Arhiepiscopul grec-ortodox de Beirut, Ilie Audeh, a organizat o masa festiva, în cinstea Patriarhului Ioan al X-lea, la hotelul Bristol.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
153
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.06895 sec - PID: 12835