3

   Fostul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi, a șocat mass-media italiana cu opiniile sale privind darea de mită și necesitatea acesteia în afacerile cu piețele Lumii a Treia.
   Scena politică italiană a fost zguduită de o serie de scandaluri de corupție, în acelasi timp campania electorală în curs de desfășurare facand sa sporeasca intensitatea anchetelor mass-media în practicile de afaceri ale foștilor aliați ai lui Berlusconi.

    Printre obiectivele cele mai recente ale campaniei anticorupție se numara si directorii executivi ai Finmeccanica și Eni.  Se pare că Silvio Berlusconi a simțit nevoia sa le ia apararea, aprecia corespondentul Financial Times in urma cu cateva minute, facand referire la afirmatia acestuia:
   "Mita este un fenomen care există și este inutil să negăm existența situațiilor in care ea devina necesara, atunci când se negociază cu țări si regimuri din Lumea a Treia”, a declarat Berlusconi.

   Fostul ministru italian a încercat, totodata, să explice că mituirea oficialilor guvernamentali este de fapt o parte inevitabilă a afacerilor si ca Giuseppe Orsi (fostul șef al Finemeccanica) și Paolo Scaroni (fostul sef al Eni) au platit de fapt… "comisioane".
   Finmeccanica și Eni sunt companii italiene în cazul carora guvernul italian are mize importante, prin urmare, mita plătita in cazul acestor societăți este de multe ori legata de practicile corupte ale funcționarilor guvernamentali.
   Cu toate acestea, ambii fosti directori au negat insa orice ilegalitate.

   Silvio Berlusconi este un politician care a fost puternic implicat în scandaluri de corupție. Inamicii politici ai lui Berlusconi l-au criticat pe acesta pe tema "sprijinirii coruptiei", în timp ce actualul prim-ministru, Mario Monti, a subliniat că guvernul său a luat măsuri fără precedent in eliminarea corupției.
   Cu toate acestea si Mario Monti este un fost angajat al bancii Goldman Sachs, care de multe ori a fost acuzata de coruperea oficialilor guvernamentali din întreaga lume.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
165
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02919 sec - PID: 7503