24
Fostul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi, a șocat mass-media italiana cu opiniile sale privind darea de mită și necesitatea acesteia în afacerile cu piețele Lumii a Treia.

Scena politică italiană a fost zguduită de o serie de scandaluri de corupție, în acelasi timp campania electorală în curs de desfășurare facand sa sporeasca intensitatea anchetelor mass-media în practicile de afaceri ale foștilor aliați ai lui Berlusconi.

Printre obiectivele cele mai recente ale campaniei anticorupție se numara si directorii executivi ai Finmeccanica și Eni. Se pare că Silvio Berlusconi a simțit nevoia sa le ia apararea, aprecia corespondentul Financial Times in urma cu cateva minute, facand referire la afirmatia acestuia:

"Mita este un fenomen care există și este inutil să negăm existența situațiilor in care ea devina necesara, atunci când se negociază cu țări si regimuri din Lumea a Treia”, a declarat Berlusconi.

Fostul ministru italian a încercat, totodata, să explice că mituirea oficialilor guvernamentali este de fapt o parte inevitabilă a afacerilor si ca Giuseppe Orsi (fostul șef al Finemeccanica) și Paolo Scaroni (fostul sef al Eni) au platit de fapt… "comisioane".

Finmeccanica și Eni sunt companii italiene în cazul carora guvernul italian are mize importante, prin urmare, mita plătita in cazul acestor societăți este de multe ori legata de practicile corupte ale funcționarilor guvernamentali.

Cu toate acestea, ambii fosti directori au negat insa orice ilegalitate.

Silvio Berlusconi este un politician care a fost puternic implicat în scandaluri de corupție. Inamicii politici ai lui Berlusconi l-au criticat pe acesta pe tema "sprijinirii coruptiei", în timp ce actualul prim-ministru, Mario Monti, a subliniat că guvernul său a luat măsuri fără precedent in eliminarea corupției.

Cu toate acestea si Mario Monti este un fost angajat al bancii Goldman Sachs, care de multe ori a fost acuzata de coruperea oficialilor guvernamentali din întreaga lume.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0158 sec - PID: 22402