9

   In ziua comemorarii noilor martiri si marturisitori ai credintei, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, a avertizat împotriva idolilor nostri contemporani, ai secolului XXI: hedonismul (cultul placerii – „scopul vietii este placerea”), consumismul, puterea si banii.
   Patriarhul a amintit că noii martiri au fost pusi in fata unei alegeri: a se inchina sau a nu se inchina in fata idolilor politici și ideologici.

   "Li s-a propus, în cel mai bun caz, sa se impace si cu Biserica si cu idolii și, în cel mai rău caz, să distrugă bisericile, în favoarea idolilor. Dar, ei au ales o altă cale" – a subliniat Primatul, în timpul predicii sale, in Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Kremlin, în ziua Soborului Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Rusiei.

   "Astăzi, comemorand faptele lor, putem spune că acești oameni au fost curajosi. Dar, nu este indeajuns. Trebuie sa va imaginati atmosfera în care acești oameni curajoși au pornit împotriva curentului. Idolii din timpul lor garantau „fericirea umana”, ca si in cele mai vechi timpuri, prin starea-de-bine, fertilitate, bogăție, plăcere și putere.

   Într-un mod asemanator falsele zeitati de astazi ne promit fericirea, bunăstarea și o societate a "împărăției lui Dumnezeu" pe pământ, dar fara Dumnezeu! Mulți oameni au crezut in acești idoli și au uitat de Dumnezeu! Este imposibil sa existe un pact al Templului lui Dumnezeu, cu idolii. „Închinandu-ne la idoli, este imposibil sa ne inchinam lui Dumnezeu prezent in noi".
   Închinandu-se la idolii politici și ideologici, oamenii ii percep ca pe valori extraordinare.
   Cunoastem consecințele sângeroase ale acestei idolatrii, in poporul nostru. Prea mult sânge s-a vărsat. Ar fi trebuit să fim imuni în fata tuturor formelor de idolatrie. Ar trebui să știm că Dumnezeu și idolii sunt incompatibili. Nicio ispită nu ar trebui sa ne mai miste.

   Se pare, totuși, că generațiile care nu sunt direct legate de experiența tragică a sacrificiilor sangeroase pe care idolatria le-a nascut, își investesc toate forțele în favoarea noilor culte, asa-zise noi valori absolute, dar care, in esenta, vehiculeaza păcatul.

   Acești idoli sunt: bogăția, hedonismul, consumismul, puterea si banii. Acestor false valori, li se ridica, in prezent, altare. Ele nu sunt încă patate cu sange. Dar, atât de multe vieți si destine spulberate sunt deja sacrificate pe aceste altare. Atât de mulți oameni și-au distrus forul lor interior, modestia lor, puritatea, sfințenia, dreptatea, integritatea! Atât de mulți oameni și-au abandonat familiile lor, si-au lasat copiii prin orfelinate! Atât de mulți oameni comit crime in numele hedonismului. Criminalitatea, corupția și tot ceea ce consideram astazi necorespunzator in societatea noastra, reprezinta moștenirea acestei idolatrii".

   Astăzi, nimeni nu ne mai ameninta cu moartea, cu tortura, cu închisoarea și cu exilul. Este tragic, insa, faptul că, fără constrângere, oamenii se dedica încântati idolatriei. Doar o credință puternică si memoria martirilor si marturisitorilor nostri, care s-au opus idolilor chiar și în fața morții, ne pot salva de la acest Păgânism.

   În multe alte țări, renuntarea la Dumnezeu a insemnat renuntarea la viața generațiilor anterioare. Negarea credinței și ruptura cu tradiția creștină sunt considerate de unii o dezvoltare naturală a gândirii filosofice. Ei nu au trăit experiența noastră teribilă, a pedepsei lui Dumnezeu pentru idolatrie. Avem exemplul sfintilor mucenici si mărturisitori. Deci, trebuie să fim capabili să le rezistam noilor idoli".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
111
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02163 sec - PID: 18310