28

Islamizarea Europei. Germania schimba Crucea, cu semiluna

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
In data de 3 octombrie 2013, o rugăciune mare „namaz” va avea loc în fosta biserica luterană Kapernaumkirche din Hamburg, ca "semn de integrare a musulmanilor locali în societatea germană și europeană".

Nu este prima demonstratie de „toleranță religioasă”, surprinzătoare, din partea Hamburgului. Anterior, Centrul Islamic Nour a mai cumpărat o biserică luterană din Hamburg.

"Tranzactia a devenit posibilă datorită numărului de enoriași care au scazut dramatic in ultimii ani. Nimeni nu mai avea nevoie de biserica", dupa cum afirma administratia locala. Chiar și așa, o parte a mass-mediei a pus la îndoială legalitatea afacerii.

Potrivit presei germane, cel puțin 800 de biserici au fost închise în întreaga țară, incepand din 1990. Și, deși nu toate dintre ele au fost transformate în moschei, tendința este evidentă. În țara vecină, Franța, lucrurile sunt destul de asemanatoare, clericii crestini tragand semnale de alarma ca din ce in ce mai multe persoane renunta la credința tradițională europeană.

Roman Silantiev, un profesor asistent la Universitatea de Literatura din Moscova a declarat intr-un interviu recent, pentru radioul Vocea Rusiei, ca ceea ce se întâmplă în Hamburg și în alte orașe germane atestă un fel de colaps simbolic al Creștinismului Apusean: credinta cea mai progresistă, care altadata susținea dominația globală, astazi cedeaza teren, fără lupta.

Se pare ca Europa isi leapada valorile creștine. Dar, contrar așteptărilor necredincioșilor, Islamul și ideile non-seculare sau ateiste vor umple nisa proaspat creata.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01355 sec - PID: 31931