7

Islamizarea Europei. Germania schimba Crucea, cu semiluna (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In data de 3 octombrie 2013, o rugăciune mare „namaz” va avea loc în fosta biserica luterană Kapernaumkirche din Hamburg, ca "semn de integrare a musulmanilor locali în societatea germană și europeană".   
   Nu este prima demonstratie de „toleranță religioasă”, surprinzătoare, din partea Hamburgului. Anterior, Centrul Islamic Nour a mai cumpărat o biserică luterană din Hamburg.

   "Tranzactia a devenit posibilă datorită numărului de enoriași care au scazut dramatic in ultimii ani. Nimeni nu mai avea nevoie de biserica", dupa cum afirma administratia locala. Chiar și așa, o parte a mass-mediei a pus la îndoială legalitatea afacerii.

   Potrivit presei germane, cel puțin 800 de biserici au fost închise în întreaga țară, incepand din 1990. Și, deși nu toate dintre ele au fost transformate în moschei, tendința este evidentă. În țara vecină, Franța, lucrurile sunt destul de asemanatoare, clericii crestini tragand semnale de alarma ca din ce in ce mai multe persoane renunta la credința tradițională europeană.

   Roman Silantiev, un profesor asistent la Universitatea de Literatura din Moscova a declarat intr-un interviu recent, pentru radioul Vocea Rusiei, ca ceea ce se întâmplă în Hamburg și în alte orașe germane atestă un fel de colaps simbolic al Creștinismului Apusean: credinta cea mai progresistă, care altadata susținea dominația globală, astazi cedeaza teren, fără lupta.

   Se pare ca Europa isi leapada valorile creștine. Dar, contrar așteptărilor necredincioșilor, Islamul și ideile non-seculare sau ateiste vor umple nisa proaspat creata.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02083 sec - PID: 16480