50
"Visul american – o viață mai bună în schimbul unei munci mai grele – este incet-incet pe duca", considera Joseph Stiglitz, un economist laureat al Premiului Nobel.

El a declarat, in ultimele ore, că Statele Unite nu mai repezinta "un tinut al tuturor posibilitatilor” și că Statele Unite au mai puține oportunități decât orice altă țară avansată industrial, conform publicatiei New York Times.

Conform lui Joseph Stiglitz, profesor in economie la Universitatea Columbia, principalul motiv al problemei ar fi "educația: atât prin cantitate cat si prin calitate".

Conform NewsMax, Propunerea lui Barack Obama de a ridica salariul minim la 9$ /ora, de la 7.25$, a fost si ea contestata de unii analisti, acestia considerand ca se diminueaza oportunitatile de angajare.

In acelasi timp, investitorul si brockerul american Peter Schiff vine cu solutia intoarcerii catre anii in care a fost introdusa ideea de salariu minim, 1938: "Ar trebui să eliminam complet salariul minim. A fost o idee proastă, iar noi ar trebui să recunoaștem că a fost o idee proasta", declara Schiff.

Joseph Stiglitz propune alte soluții, vizand in prealabil tanara generatie, sanatatea si educatia acesteia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01152 sec - PID: 18275