23
Victimele abuzurilor sexuale comise de preotii catolici isi pun putine sperante in noul Papa, fiind contrariati de faptul ca un cardinal controversat, care a acoperit acțiunile a zeci de pedofili, va participa la alegerile unui succesor al Papei Benedict.

Asociația Americană a Catolicilor Uniti a lansat o petiție prin care vor sa previna participarea fostului Arhiepiscop de Los Angeles (1985-2011) Roger Mahony, in varsta de 76 de ani, la conclav.

In urma cu o luna, Cardinalul a fost eliberat de toate sarcinile sale „administrative și publice", din cauza acoperirii preoților autori a zeci de abuzuri sexuale asupra copiilor, comise în dioceza acestuia, în anii '80.

Asociatiile victimelor sustin ca acest comportament este un exemplu ca Papa Benedict nu a reușit să restabilească ordinea în Biserică.

"Ar trebui să fie o chestie de bun-simț și sa stea departe de Roma", a declarat Roberto Mirabile, marți, 19 februarie 2013, conform unui raport AFP, in calitate de director al grupului italian împotriva abuzurilor sexuale "La Caramella Buona", ale cărui acțiuni au ajutat la condamnarea unui preot dintr-o mică parohie aflata in apropiere de Roma, anul trecut.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01176 sec - PID: 9407