28

Standarde duble in judecata Occidentala. Famen in Catedrala Notre Dame

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Un alt exemplu al standardelor europene duble: în Franța, aceiasi politicieni care admirau recent actul Pussy Riot din Catedrala Hristos Mântuitorul, critică acum activistele Femen pentru comiterea unui act asemanator in Catedrala Notre Dame din Paris.

De curand, activistele miscarii Femen au patruns in Catedrala Notre Dame si au manifestat topless, „marcand demisia Papei Benedict al XVI-lea”, pe care acestea il considerau a fi un homofob și anti-feminist.

Cele 7 femei frantuzoaice și o ucraineaca au fost ridicate de poliție si duse la sectie pentru stabilirea identității lor și verificarea documentelor.

Reactionand, oficialitatile franceze – exact cele care incriminau partea rusa, pentru luarea unor masuri asemanatoare intr-un caz similar – au inceput sa faca referiri la legile privind profanarea catedralelor, din sec XIX, la pedepsele primite in cazul in care astfel de gesturi s-ar fi intamplat intr-un locas de cult musulman etc.

Bertrand Delanoe, primarul Parisului, a criticat actul Femen, spunand ca "l-a intristat".

In mod ciudat… recent, consiliul orașului Paris isi punea problema acordarii titlului de cetățean de onoare al Parisului, membrelor grupului Pussy Riot.

In urma cu cateva minute, Alexander Sipkov, un jurnalist și un istoric al Bisericii Ortodoxe Ruse, remarca intr-un interviu acordat radioului Vocea Rusiei, „standardele duble ale autorităților pariziene: huliganismul care distruge Rusia este bun, fiind democrație. Dar, dacă acelasi huliganism distruge Franța, este cu totul o alta problema”.

Manuel Valls, ministrul francez de interne, și-a exprimat si el indignarea vizavi de acțiunile topless amintite mai sus.

In plus, ceea ce mai este interesant, conform unui articol publicat de Le Figaro, este că nu se spune inca nimic despre chemarea in fata justitiei, desi exact în același timp, o anchetă este în plină desfășurare in Paris, vizavi de cativa catolici care au întrerupt un spectacol de teatru parizian, din motiv ca spectacolul continea o scena in care era murdarita si pangarita fata lui Iisus Hristos. Acesti "huligani" ar urma sa se confrunte cu… 3 ani de închisoare.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01174 sec - PID: 12767