36
In urma cu cateva ore, astazi, miercuri, 20 ianuarie 2013, in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, s-a aprobat procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, din Iaşi.

Membrii Permanenţei Consiliului Eparhial au aprobat desfăşurarea acestui eveniment în anul aniversar „1993-2013. SLUJIRE ŞI DĂRUIRE. DOUĂ DECENII DE MISIUNE CREŞTINĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR".

Cu ocazia sedintei de astazi, preoţilor şi credincioşilor aflaţi în situaţii sociale şi medicale deosebite li s-au alocat ajutoare din fondurile destinate unor astfel de situaţii.

Tot astazi, s-a aprobat si convocarea Adunării Generale a reprezentanţilor membrilor C.A.R. şi ordinea de zi a acestei şedinţe, care se va desfăşura în ziua de marţi, 26 februarie 2013.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu a fost pictata in anul 1938, de catre preotul Octavian Zmau, din Roman.

Ea a fost donata de staretul Iov (Mazilu), schitului. Icoana Maicii Domnului de la Hadambu este o icoana din care izvoraste mir, acesta fiind strans de monahi in fiecare saptamana.

In vara si toamna anului 1998, icoana a izvorat mir din Chipul lui Hristos si din vesmintele Maicii Domnului.

Apoi, Icoana a fost ferecata in argint, de catre mesterul Ion Contfas din Targu Neamt. Coroanele imparatesti sunt din aur, fiind decorate cu safire, rubine, si smaralde, de familia Constantin, Roxana si Elena Amarinei din Piatra Neamt.

In anul 1960, de cand staretul manastirii a fost alungat de autoritati, icoana nu a mai fost scoasa la inchinare vreme de 32 de ani.

In duminica Bobotezei, in anul 1992, a lacrimat ochiul drept al Maicii Domnului. In anul 1993, in ajunul sarbatorii Sfintei Parascheva, din umarul drept al Maicii Domnului au curs trei picaturi de mir.

In data de 22 februarie 1995, a izvorat mir din mitra, timp de doua saptamini.

De atunci, mirul curge zilnic, fiind strans saptamanal de monahi. In duminica din 20 august 1995 a curs Mir incontinuu, timp de 7 minute.

In prezent, icoana este imbracata in foita de aur si este protejata de sticla.

Mănăstirea Hadâmbu este o mănăstire ortodoxă, întemeiată de boierul grec Iani Hadâmbul, în anul 1659, în satul Schitu Hadâmbului, Comuna Mironeasa, județul Iași. Mănăstirea se află la o distanță de 30 de kilometri de municipiul Iași.

Ansamblul Mănăstirii Hadâmbu a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași, incepand cu anul 2004.

In ultimii ani, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis video, in direct, o serie de evenimente asemanatoare, insotite de procesiuni de amploare, pe care le-a organizat Episcopia Sloboziei si Calarasilor, cu binecuvantarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, spre bucuria credinciosilor din zona, dar nu numai – numarul credinciosilor prezenti la eveniment, veniti de la distante de cateva sute de kilometri, fiind extrem de mare. Peste 10.000 de inchinatori sunt asteptati si in acest an la inchinare.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01678 sec - PID: 17576