6

Alegeri anticipate in Bulgaria (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   După anunțarea demisiei colective a guvernului Bulgariei, de centru-dreapta, GERB, toate partidele reprezentate în Parlament au sustinut clar că vor urma alegeri anticipate.

   Alegerile anticipate vor avea loc la sfarsitul lunii aprilie sau in prima jumătate a lunii mai, în conformitate cu unele rapoarte locale, pornind de la informatii prezentate de către Stefan Țvetanov, președintele adjunct al GERB.

   Zilele dintre 1 și 6 mai 2013 sunt nelucrătoare, datorita sărbătorilor de Paști, asa incat se asteapta ca alegerile să aibă loc mai devreme.

   Data alegerilor anticipate trebuie să fie specificată în decretul prezidențial pentru dizolvarea Parlamentului și numirea unui guvern interimar. Alegerile au loc în termen de 2 luni de la data in care Parlamentului Bulgariei este dizolvat.

   Președintele bulgar, Rosen Plevneliev, va organiza astazi, joi, 21 februarie 2013, consultări cu toate partidele politice reprezentate în Parlament. Parlamentul actual este probabil să fie dizolvat până la sfârșitul săptămânii viitoare, având în vedere că partidele au declarat că doresc proceduri rapide.

   Dacă acest scenariu se va desfasura intocmai, atunci alegerile anticipate vor avea loc nu mai târziu de 1 mai. Primul ministru Boiko Borisov a anunțat miercuri dimineață că guvernul de centru-dreapta, GERB, va demisiona colectiv la prânz.

   Miscarea urmeaza unei serii de mitinguri de protest în masă, indreptate împotriva prețurilor mari la energie electrică, acestea sporind nemulțumirea privind regimul de austeritate. Borissov le-a spus parlamentarilor, tot miercuri, că partidul său nu va face parte din guvernul interimar.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
93
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08398 sec - PID: 24741