25
In ultima zi a pontificatului său, Papa Benedict al XVI-lea va fi filmat în direct de camerele de televiziune, pe parcursul ultimelor sale ore in Vatican, conform unei declaratii a Mons. Edoardo Maria Vigano, director al Centrului de Televiziune Vatican, care a explicat că plecarea Pontifului din Castel Gandolfo, cu elicopterul, "va fi un moment istoric".

Radioul și Televiziune italiană (RAI), de asemenea, au in plan difuzarea unor imagini ale momentelor finale, catre toate continentele. Vaticanul se va folosi de 26 camere de televiziune pentru urmarirea evenimentului, precum și a conclavului viitorului Papă.

Camerele de televiziune vor fi amplasate în Palatul Apostolic și îl vor urmari pe Papa pana la ora 16:00 (ora Romaniei), când Pontiful va urca in elicopterul care-l va duce la Castel Gandolfo. Demisia acestuia va intra în vigoare cu trei ore mai târziu.

Detaliile privind filmarea, fara a fi incalcat dreptul la intimitate al Papei, nu erau inca stabilite. Transmisiunile in direct vor putea fi urmarite si in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00983 sec - PID: 12992