27

Ultima sesiune de formare ‘Alege Scoala!’, in Arhiepiscopia Ramnic

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
În perioada 18-19 februarie 2013, la Mănăstirea Hurezi a avut loc ultima Sesiune de formare pentru formatori în cadrul Proiectului „Alege Şcoala!”, pentru Arhiepiscopia Râmnicului. La această Sesiune au participat 12 preoţi din Protopopiatele Drăgăşani (8), Horezu (1), Craiova Sud (1), Craiova Nord (1) şi Băileşti (1).

Proiectul „Alege Şcoala!” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2, domeniul major de intervenţie 2.2, Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii. (POSDRU/91/2.2/S/62341) şi este implementat de către Patriarhia Română. Obiectivul general al proiectului „Alege Şcoala!” îl constituie prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delicvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip „şcoala de duminică”.

Sesiunea de formare a fost susținută de către Părintele Diacon George Jambore, Inspector pentru cateheza parohială în cadrul Sectorului teologic – educaţional al Patriarhiei Române, expert-formator în Proiectul „Alege Şcoala!" şi de Părintele Ionuţ Sandu, coordonator regional pentru Proiectul „Alege Şcoala!".

Sesiunea de formare s-a desfăşurat în opt secvenţe de lucru ce au pus în discuţie aspecte teologice: antropologia educaţională, asumarea vocaţiei de părinte în familie şi exigenţe ale educaţiei creştine la vârstele şcolare, aspecte socio-educaţionale:impactul culturii televizorului asupra educaţiei copilului, aspecte axiologice: criza valorilor şi lipsa de modele în relaţia Biserică-Şcoală-Familie,aspecte pedagogice:modalităţi de cultivare a motivaţiei creştine a copiilor şi a tinerilor, învăţarea ca mod de transformare a vieţii şi metode practice de educaţie religioasă în parohie.

„Prin valorile creştine pe care le promovează, preoţii pot contribui la prevenirea riscului de abandon şcolar din comunitatea lor prin educarea comunităţii cu privire la drepturile copilului, prin identificarea nevoilor sociale şi moral-religioase ale copiilor şi a familiilor creştine, prin mobilizarea comunităţii pentru a sprijini familiile şi copii aflaţi în nevoie cât şi prin implicare în dezvoltarea unor servicii sociale, de consiliere şi orientare pentru copii şi familiile lor la nivelul fiecărei comunități şi la nivelul fiecărei parohii.”, ne-a declarat Pr. Ionuţ Sandu.

De asemenea, la această Sesiune de formare a participat şi Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru cateheza parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01128 sec - PID: 30847