2

Patriarhul Teodoros al II-lea si-a serbat ziua numelui in Tanzania (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Duminică, 17 februarie 2013, ziua în care Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Teodor al Tirului, Preafericirea Sa Teodoros al II-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi si-a serbat ziua de nume, oficiind Sfanta Liturghie in Catedrala Patriarhala Sf. Paraschevi din Dar-es-Salaam, în Mitropolia Sfânta a Irinopolisului.

   Acesta s-a aflat in localitate, cu ocazia unei călătorii misionare. La slujba, au participat si IPS Mitropolit Ieronim de Mwanza și IPS Dimitrios de Irinopolis.
   A fost prezenta întreaga comunitate elenă, precum și mai multi tanzanieni, rusi, ucraineni, sârbi și români.

   De asemenea, la slujba a mai fost prezent si Nunțiul Apostolic al Vaticanului în Tanzania, alaturi de mai mulți diplomați din țările ortodoxe.
   Imnurile au fost cântate într-o manieră bizantină perfecta, de catre corul local de cantareti, în limbile greacă și swahili.

   Ulterior, Preafericirea Sa a pus piatra de temelie a Capelei Sfântul Apostolul Petru, din apropierea Catedralei, construita în memoria medicului ucis recent, Petrula Hatipantazi, fost voluntar si misionar în Tanzania.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01931 sec - PID: 3743