21

Patriarhul Teodoros al II-lea si-a serbat ziua numelui in Tanzania

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Duminică, 17 februarie 2013, ziua în care Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Teodor al Tirului, Preafericirea Sa Teodoros al II-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi si-a serbat ziua de nume, oficiind Sfanta Liturghie in Catedrala Patriarhala Sf. Paraschevi din Dar-es-Salaam, în Mitropolia Sfânta a Irinopolisului.

Acesta s-a aflat in localitate, cu ocazia unei călătorii misionare. La slujba, au participat si IPS Mitropolit Ieronim de Mwanza și IPS Dimitrios de Irinopolis.

A fost prezenta întreaga comunitate elenă, precum și mai multi tanzanieni, rusi, ucraineni, sârbi și români.

De asemenea, la slujba a mai fost prezent si Nunțiul Apostolic al Vaticanului în Tanzania, alaturi de mai mulți diplomați din țările ortodoxe.

Imnurile au fost cântate într-o manieră bizantină perfecta, de catre corul local de cantareti, în limbile greacă și swahili.

Ulterior, Preafericirea Sa a pus piatra de temelie a Capelei Sfântul Apostolul Petru, din apropierea Catedralei, construita în memoria medicului ucis recent, Petrula Hatipantazi, fost voluntar si misionar în Tanzania.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00948 sec - PID: 9407