2

   Autoritatea Antichitatilor din Israel a anuntat, in ultimele ore, descoperirea unei prese pentru lichide (storcator) din epoca bizantină, în Tel Aviv-Jaffa.

   Probabil folosita ca o presă de fructe, pentru producerea vinului, descoperirea din secolele VI-VII este unica în tipologia și locația sa, relativ diferite fata de majoritatea antichităților descoperite in Tel Yafo.

   Presa are o suprafață impermeabilă din mozaic industrial, frecvent întâlnita în cazul preselor contemporane, care conduce lichidul spre o cuva adiacenta.

   Excavarea urbana a Autoritatii Antichitatilor din Israel va continua în zonele din jurul descoperirii, iar arheologii asociati proiectului spera că au descoperit deocamdata doar o parte a unei instalații industriale mari.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0159 sec - PID: 3983