10

NASA a reusit sa ia un prim esantion de roca, de pe Marte (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Robotul Curiosity din SUA a prelevat un prim eșantion dintr-o roca marțiana, in urma unui foraj efectuat in urma cu zece zile, primul din afara Pământului, a declarat NASA in urma cu o zi.

   "Robotul a străpuns o stâncă din afara planetei noastre și a prelevat un eșantion din interior", a spus agenția spațială americană. Recuperarea cu succes a acestui eșantion a fost confirmata de noile imagini ale NASA.

   Oamenii de stiinta spera ca acest eșantion, provenit dintr-o gaura de 1, 6 cm în diametru și cu o adancime de 6.4 cm, poate conține indicii despre mediul umed de pe Marte, din trecut, precum și posibilitatea ca viața sa fi existat acolo.

   Interesul si curiozitatea fata de esantion au apărut în data de 6 august 2012, in cadrul unei misiuni de 2 ani, care urmareste sa determine dacă viața microbiană pe Marte a fost posibilă în trecut.

   Eșantionul prețios, aflat într-un vas mic, va fi transferat intr-un instrument numit "In-Situ-Martial-Rock-Analysis" sau CHIMRA, care va farama roca pana la dimensiuni de ordinul a 150 microni. Apoi, aceste particule  vor fi transferate intr-un laborator de chimie și mineralogie.

   Eșantionul provine dintr-o rocă sedimentară, botezata "John Klein", in onoarea memoriei managerului adjunct de program, care a murit în 2011.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
17
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11562 sec - PID: 25354