16

Credinta si Stiinta in slujba vietii umane, la Vatican

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Conform unei declaratii pentru Radio Vatican, apartinand Rev. Scott Borgman, Secretar de Coordonare al Academiei Pontificale pentru Viață, institutia in care lucreaza „este dedicata cercetarii științifice".

În ajunul celei de-a XIX-a Adunări Generale pe tema "Credința și viața umană", acesta a explicat ca Academia nu este populata de preoți și oficiali ai Vaticanului, asa dupa cum sustine un oarecare mit, subliniind ca expertiza științifică și academică sta la baza studierii problemelor fierbinți de astăzi, cum ar fi dreptul la viață, problema sexuala, apărarea căsătoriei și a familiei etc.

"Avem, de fapt, foarte puțini preoți sau clerici, ca membri. Acestia sunt, in cea mai mare parte, oameni care activeaza și lucrează în diferite spitale și în organisme din întreaga lume”, a mentionat el, amintind ca, in fiecare an, cei 120 de membri se aduna in Roma.

În acest an, în contextul credinței și vieții umane, el a arătat că participanții se vor concentra asupra a ceea ce Biserica și Sfânta Scriptură învață despre originea vieții în cadrul familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Participantii vor explora, de asemenea, subiectul, din punct de vedere științific.

"Primim cereri de la Vatican, din partea unor episcopi și instituții catolice locale, pentru studierea problemelor care vor fi subiecte fierbinți în următorii trei sau patru ani. Anul trecut, de exemplu, am studiat problema infertilitatii”.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01146 sec - PID: 31931