3

Credinta si Stiinta in slujba vietii umane, la Vatican (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Conform unei declaratii pentru Radio Vatican, apartinand Rev. Scott Borgman, Secretar de Coordonare al Academiei Pontificale pentru Viață, institutia in care lucreaza „este dedicata cercetarii științifice".

   În ajunul celei de-a XIX-a Adunări Generale pe tema "Credința și viața umană", acesta a explicat ca Academia nu este populata de preoți și oficiali ai Vaticanului, asa dupa cum sustine un oarecare mit, subliniind ca expertiza științifică și academică sta la baza studierii problemelor fierbinți de astăzi, cum ar fi dreptul la viață, problema sexuala, apărarea căsătoriei și a familiei etc.

   "Avem, de fapt, foarte puțini preoți sau clerici, ca membri. Acestia sunt, in cea mai mare parte, oameni care activeaza și lucrează în diferite spitale și în organisme din întreaga lume”, a mentionat el, amintind ca, in fiecare an, cei 120 de membri se aduna in Roma.

   În acest an, în contextul credinței și vieții umane, el a arătat că participanții se vor concentra asupra a ceea ce Biserica și Sfânta Scriptură învață despre originea vieții în cadrul familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
   Participantii vor explora, de asemenea, subiectul, din punct de vedere științific.

   "Primim cereri de la Vatican, din partea unor episcopi și instituții catolice locale, pentru studierea problemelor care vor fi subiecte fierbinți în următorii trei sau patru ani. Anul trecut, de exemplu, am studiat problema infertilitatii”.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
79
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03971 sec - PID: 16354