24

Bienala de Arhitectura Mediterana Aqaba - Hands Painting Cities

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Arhitectul iordanian, profesor și șef al ASEZA (Zona Economica Speciala Aqaba), Kamel O. Mahadin, este un adevărat cetățean al Mediteranei. "Trăim într-o parte a lumii care este unica și națiunile sunt parte a unei tesaturi" – a afirmat acesta.

Mahadin este vocea unei zone autonome care este înfloritoare in ultimele trei decenii. ASEZA este o zona liberalizata, low-tax, duty-free sub guvernul Iordanian care devine un loc de atractie de clasă mondială pentru afaceri și agrement, ușor accesibila pentru Orientul Mijlociu, Asia și Europa.

Sub patronajul Majestății Sale, Regele Abdullah al II-lea Ibn Al-Hussein, ASEZA găzduiește prima conferință și cea mai mare expoziție de arhitectură din regiune, începând cu ziua de 21 februarie 2013.

Bienala de Arhitectura Mediterana Aqaba „Hands Painting Cities" va prezenta lucrările a mai mult de 25 de arhitecti din Egipt, Marea Britanie, Franța, Grecia, Italia, Liban, Malta, Teritoriile Palestiniene, Portugalia, Arabia Saudită, Spania, Siria, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite ale Americii, cu participarea a peste 1.000 de arhitecți din Iordania, inclusiv arhitecti proeminenti ai Departamentului de Arhitectură al Universitatii din Iordania.

Mass media regionala, locala și peste 200 de figuri publice care reprezintă comunitatea locală din Aqaba, împreună cu alti oficiali ai Iordaniei, din domeniul social si economic au participat la inaugurare.

Bienala Aqaba pentru Arhitectura Mediterana este una din mai multe etape viitoare ale promovarii și evidențierii partii arhitecturale a Aqaba. Pe lângă un tur al sit-ului arheologic Petra Wadi Rum, cunoscut si sub numele de Valea Lunii, vizitatorii Bienalei au acces la ateliere de lucru, mese rotunde, expoziții care prezintă peste 200 de modele arhitecturale unice din regiune, sesiuni interactive și activități de combinare a studenților cu arhitecti de top profesionisti si pictura în aer liber.

Mahadin, care este, in acelasi timp, profesor specializat în arhitectura peisagistica, spune că arhitecții "care au participat la eveniment sunt un grup de figuri de renume, la nivel internațional".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01483 sec - PID: 22437