26

Bluecar Bollore Autolib se va vinde cu 12.000 de euro

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Masina electrica Bollore Bluecar Autolib "va fi disponibila spre vanzare, la un pret de 12.000 de euro”, a declarat in aceste zile Vincent Bolloré, reprezentant al Bolloré.

"Dupa 18 luni si după mai mult de 15 milioane de kilometri parcursi de abonatii nostri Autolib, ne-am decis să o punem in vânzare pentru cei interesati", a declarat Dl. Bolloré pentru RTL.

Vincent Bolloré a amintit "succesul comercial" al Autolib, care numara peste 65.000 de abonați doar in regiunea Parisului.

Serviciul oferă "4000 de locuri de reincarcare a autoturismelor și se pot face rezervari la distanță", a spus el. "Aveți posibilitatea: să spunem ca vreti sa mergeti la cumpărături sau la operă, pe Champs Elysées, sa va rezervati locul și vi-l pastram", a asigurat el.

Bluecar are o culoare de tip „aluminiu gri-mat” si se bucura de o autonomie de 250 km in oras și 150 km în afara orașului. Viteza este limitată la 130 km/h, cu o acceleratie de la 0 la 60 km/h in 6.3 secunde.

O sursa apropiata a declarat marți pentru AFP că același vehicul, bleumarin, și cu o aceeași baterie de tehnologie LMP (Lithium Polymer Metal) ar urma sa fie pusa spre vanzare.

"Toata lumea stie clar că avem nevoie de orașe cu mai puțină poluare(…). Masina electrica este, evident, viitorul, deoarece nu face zgomot, nici nu miroase", a remarcat Bolloré.

"Asta a fost in Paris,(…) mâine vom încerca să mergem în alte orașe și apoi în alte orașe. In final, veți avea retele de terminale (borne) electrice pretutindeni", a mai adăugat el.

"Acesta este orașul viitorului, intrucat autonomia automobilului electric nu va putea depasi niciodata bariera de 200-250 km".

"Vanzarile Autolib au reprezentat o treime din cele 6000 de vanzari de masini electrice din Franța, în 2012”, conform Bolloré, citat de France Presse.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01093 sec - PID: 31959