22

Chromebook-ul Pixel al lui Google loveste iar in Apple

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
După mobile, gigantul Google deschide un nou front impotriva Apple, prin lansarea primului său laptop high-end, Chromebook-ul Pixel, prezentat ca rival al lui Apple MacBook.

"Oamenii vor abandona MacBook Air, pentru acesta", a asigurat Sundar Pichai, vice-presedinte al diviziei "Chrome" Google, prezentând noul sau aparat, în San Francisco.

"Chromebook-ul Pixel" a început să fie comercializat joi, 21 februarie 2013, in magazinele on-line Google Play din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, respectiv pentru 1299 și 1049 dolari, acesta urmand sa fie disponibil, de asemenea, "în curând" si pe site-ul web al distribuitorului american de electronice Best Buy.

Aceste aparate sunt echipate cu o conexiune wireless la internet (WiFi). O versiune compatibilă cu generatia de mobil 4G LTE va fi lansata în luna aprilie, în Statele Unite, pentru 1449 de dolari.

Chromebook Pixel combina tehnologia tabletelor tipice, inclusiv ecranul senzorial, cu alte tehnologii specifice computerelor conventionale, conform unui raport recent AFP.

Google a lăudat viteza aparatului și, de asemenea, calitatea ecranului, cu o rezoluție mai mare decat a oricarui laptop din ziua de astazi.

Calculatorul e dotat cu procesor de tip Intel, iar cumpărătorii săi se pot bucura de 1 terabyte (1.000 gigaocteți) memorie de stocare pe serviciul online Google Drive.

Acesta va fi produs de companii producatoare de electronice din Taiwan, al caror nume care nu a fost precizat, iar Google a declarat ca se lucreaza in prezent la dezvoltarea de software-uri performante.

Google ataca in acest moment Apple, care a lansat si el propria aparatura high-end.

Ambele grupuri sunt deja la cuțite în domeniul smartphone-urilor și tabletelor, unde sistemul de operare mobil Android, al lui Google, s-a impus într-un timp scurt.

Google utilizeaza Android pentru telefoanele si tabletele sale Nexus, dar software-ul a fost adoptat și de o serie de alte marci.

Aproximativ 70% din smartphone-urile vandute la nivel mondial, in ultimul trimestru al anului trecut, lucreaza cu Android, depășind astfel în mare măsură Apple iPhone (aproximativ 22% din piață). Piața ramane, insa, dominată de iPad, deși concurența este în creștere pe dispozitivele Android, apreciaza intr-un raport de ultima ora France Presse.

Potrivit unor rapoarte ale altor agentii de stiri, Google va pregăti, totodata, lansarea propriilor magazine, pentru a dezvolta o mai bună și extinsa rețea de distribuție a dispozitivelor proprii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01492 sec - PID: 31560