27
Clericii si credincioșii ortodocși din Elbasan, Albania, urmăresc cu multa îngrijorare si se declara socati de presiunile care se exercita asupra comunității lor ortodoxe, și s-au hotarat sa nu mai păstreze tăcerea în fața acestei situații, care continuă să se deterioreze.

După distrugerea frescei Sfantului Onufrie, din Biserica Sf. Premte, din Valsh-Elbasan, cu o lună în urmă, care a rămas nerezolvată până în prezent, un alt atac a avut loc asupra unui simbol ortodox: Crucea din satul Fikas – Elbasan.

Mai precis, in ziua de 12 februarie 2013, locuitorii din zona si trecatorii au observat ca Crucea a fost distrusa intentionat. Aceasta este amplasata pe locul unei foste biserici.

„Confruntandu-ne cu astfel de atacuri și acte de barbarie, ne simțim din ce în ce mai amenințati și răniti în sentimentele si credinta noastra”, au marturist repezentantii Bisericii.

„Simbolurile și obiecte de cult, ca o expresie a libertății religioase și a respectului reciproc, trebuie să fie respectate și protejate de toti, fără deosebire. Armonia religioasă este exprimată exact prin aceste valori și noi, ca cetateni ai acestei tari, am protejat aceste valori si trebuie sa nu permitem ca ele sa fie distruse in viitor.

În cele din urmă, cerem aplicarea legii și eficacitate în descoperirea, prevenirea si stoparea unor astfel de acte, savarsite de maini si minti distructive”, au incheiat acestia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01024 sec - PID: 18505