6

S-a deschis cel de-al 50-lea Salon de Agricultura, in Franta (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Președintele François Hollande a ajuns, in urma cu cateva ore, astazi, sâmbătă 23 februarie 2013, aproximativ la ora șapte dimineata, in Parcul Expozitional „Portile Versailles-ului”, pentru a inaugura cel de-”Al 50-lea Salon de Agricultură”. El va fi prezent aici, cel puțin până la mijlocul amiezii.

   Facand aluzie la recentul scandal al carnii de cal, care inlocuia carnea de vita, acesta a atras atentia, in deschiderea evenimentului, asupra "etichetarii obligatorii" a produselor din carne, conform unor rapoarte locale.

   Totodata, agricultorii francezi și consumatorii pledează pentru o evoluție rapidă a legislației în acest sens. Ea poate fi însă modificata, în contextul unei abordări europene. Franța, Marea Britanie și Germania par să fi ajuns la un consens, vizavi de acest punct, conform unei analize France Presse, dar alte țări europene încă opun rezistenta.

   În aceasta dimineața, Francois Hollande le-a promis un sprijin "excepțional" fermierilor producători de lactate "care se află într-o situație foarte dificilă", facand referire în special la "creșterea prețurilor materiilor prime", precum cerealele si soia, cu care animalele sunt hrănite.

   La mijlocul zilei, ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll, a declarat că ar trebui să existe "reechilibrari echitabile" în distribuirea ajutoarelor europene, in cadrul politicii agricole comune (PAC), care sa reflecte situația specifica producătorilor de lapte.

   Conform unor estimari, Salonul asteapta in acest an aproximativ 700.000 de vizitatori, cu 20.000 mai mult decât în 2012, in perioada 23 februarie – 3 martie 2013, la expoziția din Paris.
   În total, 1300 de expozanți din toate regiunile franceze si, de asemenea, din alte 26 de țări isi vor expune produsele și tehnologia (know-how-ul) în fiecare zi, intre orele 9-19.

   Expozitia va include 500 de bovine, mai multe oi, aproximativ 50 de porci și 60 de capre și o sută de cai și ponei, 20 de măgari și catâri și 900 de câini. Acestea, spre deosebire de anii precedenti, vor fi expuse peste tot si nu doar intr-un pavilion special. În total, mai mult de 4000 de animale sunt așteptate.

   Pretul biletului de vizitare este de 13 euro integral, 6 € pentru studenți și copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani si gratuit pentru copiii sub șase ani. O expozitie in nocturna va avea loc in ziua de 1 martie, cand vizitatorii vor putea ramane pana la ora 23.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
106
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10008 sec - PID: 15586