7

   Va prezentam, in cele ce urmeaza, un comunicat al Secretarului de Stat al Vaticanului, emis in urma cu cateva minute, in aceasta dimineata, astazi, sambata, 23 februarie 2013:

   "Libertatea Colegiului Cardinalilor, care este responsabil, în condițiile legii, de alegerea Pontifului Roman, a fost întotdeauna puternic apărată de Sfântul Scaun, ca o garanție a unei alegeri bazate pe evaluări intreprinse exclusiv spre binele Bisericii.

   De-a lungul secolelor, Cardinalii a trebuit să facă față mai multor forme de presiuni exercitate asupra alegătorilor individuali sau Colegiului Cardinalilor. Aceste presiuni au avut ca scop influentarea deciziilor, ca urmare a unei logici politice sau lumești.

   Dacă, în trecut, asa-numitele puteri, adică, Statele, exercitau presiuni asupra alegerii Papei, astăzi există o noua încercare de a face acest lucru prin intermediul opiniei publice, care se bazează adesea pe judecăți ce nu tin cont, de obicei, de aspectul spiritual al momentului în care Biserica se afla.

   Este deplorabil faptul că, pe masura ce se apropie momentul inceperii Conclavului și in care Cardinalii electori isi vor afisa propria conștiință în fața lui Dumnezeu, indicand astfel în mod liber alegerea lor, exista o distribuție pe scară largă a unor stiri de multe ori neverificate, neverificabile sau complet false, care provoaca prejudicii grave unor persoane și instituții.

   În aceste momente, poate mai mult decât oricând, catolicii ar trebui sa se concentreze pe ceea ce este esențial: rugându-se pentru Papa Benedict al XVI-lea, rugându-se, de asemenea, ca Duhul Sfânt sa lumineze Colegiul Cardinalilor, rugandu-se pentru viitorul Papă, încrezători că soarta Corabiei lui Petru se afla în mâinile lui Dumnezeu".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
118
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.13026 sec - PID: 22726