18

Slabit, Wall Street-ul se pregateste de noi provocari

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Slabit, în această săptămână, de teama de a pierde sprijinul imens al US Federal Reserve (Fed) al economiei americane, Wall Street-ul se pregătește sa faca față unei noi provocari, cu reduceri drastice programate la începutul lunii martie, în cadrul bugetului SUA.

Reducerile drastice de buget, programate pentru 1 martie se vor afla in centrul atentiei, săptămâna viitoare.

"Piața risca sa fie nervoasa" până vineri, conform unui interviu acordat de Dan Greenhaus, de la BTIG, AFP, intrucat astfel de reduceri "afectează în mod direct mai multe sectoare de piață, în special din domeniul apărării".

În total, aceste restrangeri – de aproximativ 1.000 de miliarde de euro, in 10 ani – în acest an ar duce la o reducere de 85 miliarde de dolari in cadrul cheltuielilor guvernamentale, până la sfârșitul lunii septembrie.

În Europa, alegerile parlamentare italiene, vor fi, de asemenea, urmărite îndeaproape duminică și luni, afirma experții Barclays.

Este posibil, insa, ca apetitul pentru risc sa revina în Europa, în caz de victorie clară pentru o coaliție de centru-stânga, incluzandu-l pe actualul șef al guvernului, Mario Monti, conform lui Chris Minima, de la FTN Financial.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01064 sec - PID: 10140