2

   Franța a avertizat sambata, 23 februarie 2013, asupra riscului unor atentate sau răpiri în Benin și le-a cerut cetățenilor săi să fie caracterizati de o „vigilenta sporita” in aceasta tara.

   Angajamentul Franței in Mali, precum și al țărilor membre ale ECOWAS (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest), care include Beninul, "este probabil să aibă un impact asupra securității locuitorilor francezi sau aflati in tranzit" în această țară, conform Ministerului Francez al Afacerilor Externe.

   Ministerul a solicitat "o atitudine de prudență, în toate circumstanțele".
   O familie compusă din șapte francezi, trei adulți și patru copii, a fost răpita, marți, la extremitatea nordică a Camerunului și este acum retinuta de două grupuri din Nigeria.

   3360 de soldați din ECOWAS sunt trimiși in Mali, în cadrul Misma (forta vest-africana), autorizati de către Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru a asigura zona și sprijinul armatei din Mali.
   Beninul trebuie să participe la Misma cu cel mult 650 de oameni.

   Cincisprezece francezi sunt în prezent ținuți ostatici în Africa.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01348 sec - PID: 9944