2

FESPACO 2013, Festivalul de Film al Africii, a inceput (video) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   Un show de zile mari, dupa cum aprecia France Presse, a avut loc sâmbătă, 23 februarie 2013, in Ouagadougou, cu ocazia FESPACO, Festivalul de Film al Africii, ajuns la ediția a 23-a, dedicata… femeilor. Toti membrii juriului sunt femei.

   Aproximativ 20.000 de oameni au participat pe stadionul 4 August, cel mai mare din capitala Burkinabe (Burkina Faso), la ceremonia de deschidere a Festivalului pan-african de Cinema si Televiziune din Ouagadougou (FESPACO), care s-a incheiat seara, cu explozii de artificii.

   Până in data de 2 martie 2013, Ouagadougou ramane capitala cinematografiei africane, mai multe nume mari de realizatori fiind anuntate, printre care Abderrahmane Sissako (Mauritania), Mahamat Saleh Haroun (Ciad) si franco-senegalezul Alain Gomis.

   Vor fi proiectate 170 de filme, in sapte locatii. În secțiunea de lung-metraj, 20 de filme vor concura pentru sectiunea „Armăsarul de Aur de Yennenga”, oferit de regina.

   Cinema-ul, în Africa, este "un instrument puternic de promovare a păcii", a declarat Ministrul Culturii al Burkinabe, in deschidere, apeland la tarile africane să dezvolte politicile lor culturale.

   Competiția începe astazi, duminică 24 februarie 2013, cu primele proiecții.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02934 sec - PID: 18557