24

Prima femeie presedinte al Coreei de Sud si-a preluat biroul in Seul

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
La ceremonia oficială au participat 70.000 de persoane. În discursul de inaugurare, Park Geun-hye a pledat pentru fericirea și prosperitatea poporul sau.

În plus, ea a asigurat ca va începe negocierile de pace, exprimandu-si speranța că Phenianul va renunța la ambițiile sale nucleare.

"Testarea recenta a armamentului nuclear, in Coreea de Nord, este o provocare pentru supraviețuirea și viitorul poporului coreean și ar trebui să nu se comita o greseala prin care cea mai mare victima nu va fi nimeni alta decat Coreea de Nord, insasi… Îndemn Coreea de Nord să renunțe la ambițiile sale nucleare, neîntârziat, și sa porneasca pe calea păcii și dezvoltării în comun", a mai spus ea.

Park Geun-hye are varsta de 61 de ani, fiind fiica lui Park Chung-hee, care a fost președinte sud-coreean intre anii 1961 – 1979. Park Geun-hye a câștigat alegerile prezidențiale din 19 decembrie 2012.

În discursul victoriei sale, Park a anunțat o eră a "unificarii armonioase, în care toti coreeni pot duce o viață mai prospera și mai liberă, visele lor putand deveni realitate".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02057 sec - PID: 22422