20

O pasare in gradina, mai multa ecologie si castig

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
O pasare în grădina ta, un pas inainte in ecologie. Localitatea Barsac, din Gironde, s-a alăturat pe lista tot mai mare a celor care distribuie gaini comune locuitorilor lor, o garanție a reducerii drastice a deșeurilor si a asigurarii catorva ouă proaspete, zilnic.

Nerăbdătoare, aproximativ 150 de familii și copii mici, conform France Presse, au primit sambata cate o pereche de păsări, in cadrul unei "ceremonii de adoptie", festiva, contra a doar 2 euro. Certificatul de adoptie a cuprins si cateva indicatii de crestere.

Pentru primarul in functie, Philippe Meynard, aritmetica este una simplă: o găină consumă aproape 150 de kilograme de deșeuri alimentare pe an. O mie de pui, atat cat ar presupune comunitatea unui oras, inseamna eliminarea a 150 de tone de deșeuri, deci o reducere de aproximativ 15.000 de euro care ar fi fost folositi pentru incinerare.

Meynard a si reusit, de altfel, sa fie cel mai avansat primar in reducerea deșeurilor (s-au redus la jumatate într-un an, adica cu 140 kg pe cap de locuitor).

Un pui este "un producator de compost, pe picioare" (care produce ingrasamant de natura organica), iar ideea câștigă teren. Recent, alte localitati au lansat experiențe similare, conform unui raport AFP.

Localnicii sunt multumiti: puii consuma deșeuri alimentare, le recicleaza, produc ouă, iar excrementele și îngrășămintele sunt foarte bune".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01137 sec - PID: 9407