23
Capitala Bulgariei, Sofia, s-a aflat duminica, 24 februarie 2013, sub stare de asediu, cu metroul în criză si cu doar cativa transportatori activi.

Nu au existat mijloace de transport public, iar mitingul de protest pe scară largă a blocat centrul orașului. Taxi-urile nu au reusit sa asigure decat zonele de suburbie.

Oamenii mergeau pe jos si se alaturau spontan mitingului, care astfel a continuat sa creasca. Au existat rapoarte despre cateva ciocniri, agresiuni, provocari și alte incidente.

In Sofia, problema a fost chiar mai complicată, intrucat a fost organizata si o procesiune simultană, la Catedrala Alexander Nevsky, cu ocazia alegerii noului Patriarh bulgar, Neofit.

La eveniment au participat mulți politicieni de rang înalt, inclusiv miniștrii Cabinetului demisionat săptămâna trecută in urma protestelor in masa. Desi au existat temeri ca procesiunea ar fi provocat ciocniri intre si cu demonstrantii, totul a decurs aproape normal, desi nici nu au fost prezente forte ale Politiei – inghesuite in zona Parlamentului, Presedintiei si sediului companiei de electricitate CEZ.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01614 sec - PID: 31931