19

Noul Patriarh al Bulgariei se roaga pentru pace in inimile poporului

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Noul Patriarh al Bulgariei, Neofit, a promis să se roage pentru pace în inimile poporului bulgar, la cateva minute dupa ce a fost înscăunat oficial.

Pe drumul spre Sfântul Sinod, noul Patriarh a refuzat sa faca vreun comentariu in fata reporterilor, singurele sale cuvinte fiind:

"Prima sarcină a Bisericii este să fie unită și să lucreze împreună. Trebuie ca toti bulgarii sa fie fericiti si sa munceasca pentru binele Bulgariei".

Noul Patriarh, episcopii, preoții, președintele Rosen Plevneliev, miniștrii delegați și mai multi oficiali au facut o fotografie de grup în fața Catedralei Sfantul Alexander Nevski din Sofia.

Mitropolitul Neofit de Ruse a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare de Sfântul Sinod duminică, după ce a depasit alti doi adversari candidați intr-un al doilea tur.

El este cunoscut ca „apropiat al fostului Patriarh Maxim”.

O procesiune solemnă a avut loc intre clădirea Sfântului Sinod si Catedrala Alexander Nevsky. A fost prezent un cordon format din reprezentanți ai tuturor diviziilor militare ale Bulgariei.

La finalul ceremoniei intronizarii, noul Patriarh a urcat pe Tron, doi episcopi rostind "Vrednic este!", pentru acesta, fiind urmati de clerici și de laici.

Noul Patriarh a primit ulterior insemnele patriarhale.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.06781 sec - PID: 9498