3

Noul Patriarh al Bulgariei: Am primit o Cruce grea (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   „Grea este crucea pe care Dumnezeu și Sfanta noastra Biserica mi-au oferit-o astăzi, dar am credinta în cuvintele lui Dumnezeu si ii cer putere atunci când sunt slab, iar astfel devin puternic”, a spus noul Patriarh al Bulgariei.

   Patriarhul Neofit a tinut prima sa predica, adresata creștinilor ortodocși bulgari, în cursul slujbei sale de inaugurare, in Catedrala Sfantul Alexander Nevsky din Sofia.

   "Misiunea Patriarhului necesită respingerea a tot ceea ce l-ar putea împiedica, marturisirea loialitatii față de Dumnezeu și ascultarea vointei Sale Sfinte, dorința de a-I urma lui Hristos, care S-a jertfit pe Sine pana la moarte, și încă la moarte pe cruce", a mai spus Patriarhul Neofit.

   "M-am inspirat de la acele personalități luminoase și de la acei patrioți pasionati de istoria noastră, patriarhi, sfinți și mărturisitori, care au acționat întotdeauna ca niște fii ai Luminii. Patriarhul Maxim, al cărui succesor am fost ales astăzi, a lăsat o cale strălucitoare in urma. Imi plec capul, în omagiu pentru viața și munca sa", a declarat noul Patriarh bulgar.

   "Grija pentru preoție, pentru școlile religioase, bisericile și activitățile educaționale vor constitui o prioritate de frunte. Voi sprijini și încuraja caritatea si generozitatea", a promis acesta.

   Mitropolitul Neofit de Ruse a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, de Sfântul Sinod, in aceasta duminică.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
97
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04559 sec - PID: 17489