23

Noul Patriarh al Bulgariei: Am primit o Cruce grea

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
„Grea este crucea pe care Dumnezeu și Sfanta noastra Biserica mi-au oferit-o astăzi, dar am credinta în cuvintele lui Dumnezeu si ii cer putere atunci când sunt slab, iar astfel devin puternic”, a spus noul Patriarh al Bulgariei.

Patriarhul Neofit a tinut prima sa predica, adresata creștinilor ortodocși bulgari, în cursul slujbei sale de inaugurare, in Catedrala Sfantul Alexander Nevsky din Sofia.

"Misiunea Patriarhului necesită respingerea a tot ceea ce l-ar putea împiedica, marturisirea loialitatii față de Dumnezeu și ascultarea vointei Sale Sfinte, dorința de a-I urma lui Hristos, care S-a jertfit pe Sine pana la moarte, și încă la moarte pe cruce", a mai spus Patriarhul Neofit.

"M-am inspirat de la acele personalități luminoase și de la acei patrioți pasionati de istoria noastră, patriarhi, sfinți și mărturisitori, care au acționat întotdeauna ca niște fii ai Luminii. Patriarhul Maxim, al cărui succesor am fost ales astăzi, a lăsat o cale strălucitoare in urma. Imi plec capul, în omagiu pentru viața și munca sa", a declarat noul Patriarh bulgar.

"Grija pentru preoție, pentru școlile religioase, bisericile și activitățile educaționale vor constitui o prioritate de frunte. Voi sprijini și încuraja caritatea si generozitatea", a promis acesta.

Mitropolitul Neofit de Ruse a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, de Sfântul Sinod, in aceasta duminică.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01011 sec - PID: 4247