29

Demisia lui Keith O’Brien: Vaticanul supus unei noi lovituri

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
O noua lovitură a venit asupra Bisericii Catolice – care încearcă să isi consolideze prestigiul la nivel mondial – din Scotia: in urma cu cateva minute, Cardinalului Keith O'Brien i-a fost acceptata demisia, de catre Papa Benedict al XVI-lea, pe fondul acuzațiilor de "comportament inadecvat față de preoți", in anii 1980.

Acum, Vaticanul a confirmat demisia, care ii va interzice lui Keith O'Brien sa participe la conclavul din martie, unde va fi ales noul Papa.

Cardinalul, care ocupa cel mai înalt rang al unui cleric romano-catolic in Marea Britanie, isi planificase pensionarea după votul papal, în calitate de reprezentant al Marii Britanii.

Patru preoți, inclusiv un fost cleric, au depus plângeri la adresa reprezentantului Papei in Marea Britanie, pentru faptul ca acesta „i-a abordat intr-un mod necorespunzător”, în anii 1980.

Fostul preot a marturisit ca Keith O'Brien l-a abordat intr-un mod nepotrivit, după rugăciunile de noapte, când el era doar seminarist, iar un altul a povestit ca, atunci cand locuia într-o parohie, l-a vizitat de Cardinal și au urmat „contacte necorespunzătoare” între acestia.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01048 sec - PID: 13022