27
Se crede că cel puțin jumătate din greci nu plătesc întreaga sumă la impozite, cum ar trebui, în timp ce aproape unul din doi greci refuza chitanța, contribuind astfel la evaziune fiscală a altora, potrivit unui studiu recent realizat de GPO, pentru Confederația Națională a Comertului Greciei (ESEE).

Constatările indică faptul că mulți greci încă nu văd evaziunea fiscală ca pe un lucru rau, chiar și acum cand țara încearcă să iasă din cea mai profundă criză financiară din ultimii ani.

94,1% la suta au declarat ca ar primi chitanta, daca ar fi in interesul lor propriu.

Cele 1.600 de persoane și 1.000 de întreprinderi intervievate au sugerat că peste jumătate dintre greci (53%) se sustrag sistematic platii impozitelor, prin ascunderea veniturilor lor reale, deși doar 16,4% recunosc acest lucru, în timp ce 46.3% au răspuns că le-au permis altor persoane sa evite plata impozitelor, prin refuzarea chitanței.

In fruntea listei evaziunii fiscale, așa cum văd respondenții, se afla medicii (conform 88.6% dintre intervievati), urmand comercianții (85,4%), avocatii si firmele notariale (75,2%), magazinele alimentare de catering (57,9 %) și benzinariile (44,1%). Supermarketurile s-au aflat in partea de jos a listei, cu doar 17,7%.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01413 sec - PID: 9498