24

Salonul de Agricultura din Paris 2013: Marocul revine in forta

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
Dupa 20 de ani de absenta, a revenit in Salonul International de Agricultura din Paris (cel de-al 50-lea salon) , Marocul, prezentandu-si produsele renumite, precum uleiul de masline, pe care intenționează să il propuna pietei din afara.

Data fiind criza europeana, Marocul urmareste in prezent sa intre pe piata rusa si cea a Americii de Nord, in Statele Unite ale Americii și Canada, conform unei declaratii a Ministrului Agriculturii, Aziz Akhannouche, oferita France Presse.

Alaturi de masline si de uleiul de masline, care reprezinta o prioritate, oferta acestuia mai cuprinde si portocalele si tomate rosii.

Obiectivul vizat este atingerea a 1,1 milioane de hectare de plantații de măslini, cu o producție de 160.000 de tone, din care 60.000 pentru export.

În temeiul unui acord de schimb liber, semnat în 2000 și revizuit în 2012, 55% din tomatele, castraveții sau portocalele din Maroc, exportate către Uniunea Europeană, sunt scutite de taxe vamale. Începând cu anul 2006, un acord similar reglementează anumite exporturi de fructe si în Statele Unite ale Americii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00944 sec - PID: 31902