41
Conducerea Facultăţii de Teologie Justinian Patriarhul din Capitală a semnat, ieri, 25 februarie 2013, un parteneriat de colaborare cu Seminarul Teologic Ortodox Sfantul Vladimir din New York.

Acordul presupune realizarea de proiecte ştiinţifice de cercetare comune între cele două instituţii, precum şi schimbul de experienţă între studenţi. Protocolul a fost semnat de decanul Facultăţii bucureştene, părintele profesor Ştefan Buchiu şi de omologul său american, părintele profesor John Behr, în prezenţa Arhiepiscopului Ortodox Român al celor două Americi, după cum informează Centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Înaltpreasfinţitul Nicolae şi-a exprimat, cu acest prilej, speranţa că parteneriatul va contribui la recrutarea de noi preoţi misionari pentru parohiile Arhiepiscopiei din America.

Reprezentantul Facultăţii de Teologie americane, părintele decan John Behr, a declarat, la rândul său, că parteneriatul încheiat între cele două instituţii va conduce la cunoaşterea şi valorificarea Ortodoxiei româneşti, alături de cea a celorlalte popoare.

Protocolul a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea reînnoirii după ce aceasta va expira.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01765 sec - PID: 30405