6

   În Scrisoarea sa Apostolica sub forma de „motu proprio”, care cuprinde anumite modificări ale standardelor privind alegerea Pontifului Roman, Papa Benedict al XVI-lea reafirmă în mod clar două reguli: aceea a majorității de două treimi din voturi, pentru validitatea alegerilor Papei, si regula secretului permanent, sub sancțiunea excomunicarii "latae sententiae", adică, ipso facto, inclusiv a personalului care ii asista pe cardinali.

   Acest document, publicat ieri, luni, 25 februarie 2013, este datat cu 22 februarie 2013, sărbătoarea Catedrei Sfântului Petru, Papa dorind astfel ca noile standarde privind alegerea Pontifului Roman sa inlature orice umbră de îndoială privind validitatea alegerilor succesorilor sai și să asigure libertatea alegătorilor.

   Termenul limită pentru organizarea unui conclav este de 15 zile de la începutul vacantarii Scaunului Apostolic, dar Cardinalii au libertatea de grabi data, in cazul in care toti sunt prezenti, sau pentru alte motive "grave" ei o pot intarzia, dar nu mai mult de 20 de zile de la vacantarea postului. Ei pot organiza, prin urmare, o adunare generală înainte de a intra in conclav.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03925 sec - PID: 17239