16
Episcopii Ortodocși ai Franței Ii mulțumesc Domnului pentru alegerea unui nou primat in fruntea Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, in persoana Mitropolitului Neofit de Ruse.

La varsta de 67 de ani, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare, care a fost un apropiat colaborator al regretatului Patriarh Maxim, care a murit pe 6 noiembrie, la vârsta de 98 de ani, este un specialist avizat in muzica liturgică și teologie, care a fost recunoscut pentru mai mulți ani ca rector al Academiei Teologice din Sofia și decan al Facultății de Teologie a Universității din capitala bulgară.

El este un bun cunoscator al relatiilor inter-ortodoxe, participand în mod regulat la reuniunile Centrului Pan-Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, la Chambesy, lângă Geneva.

Alegerea unui nou Primat al Bisericii este un act de comuniune prin excelență, în primul rând pentru Biserica a carei conducere pastorala și spirituala a fost preluata, dar, totodata, si pentru Biserica Ortodoxa in plenitudinea ai.

Astfel, Episcopii Ortodocși din Franța, care saluta această alegere, le adreseaza noului patriarh ales, episcopatului, clericilor și credinciosilor Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, cele mai calde si fratesti felicitări.

Il rugam pe Domnul să ii dea putere noului primat, sănătate și slujire viață indelungată, pe Tronul Patriarhal al Bisericii, pe care l-a primit.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.02508 sec - PID: 10145