6

   Într-o declarație emisa luni, descendenții Regelui Richard al III-lea solicită ca rămășițele acestuia, recent descoperite, să fie reinhumate în York.
   Ei susțin că York-ul este locul in care Regele ar fi dorit să fie îngropat.

   La începutul acestei luni, oamenii de stiinta au confirmat faptul că un schelet vechi de 500 de ani, descoperit sub o parcare din Leicester, apartinea lui Richard al III-lea, ultimul monarh al Casei de York.

   Arheologii Universitatii din Leicester au declarat că testarea ADN-ului s-a dovedit "dincolo de orice îndoială, rezonabilă", confirmand că rămășițele au fost cele ale regelui.

   Richard a murit în bătălia de la Bosworth, iar Henric al VII-lea – fondatorul dinastiei Tudor, a luat tronul.

   Au existat, pana astazi, pe rand pareri ca ramasitele ar trebui sa fie ingropate in Catedrala Lester, apoi in Yorkminster sau, ca monarh, la Westminster Abbey.
   Probabil, va urma oricum o înmormântare regala sau funeralii de stat.

   Arheologii au avut nevoie, initial, de obținerea unei licențe din partea Ministerului Justiției, pentru exhumarea corpului, chiar daca acesta este vechi de 500 de ani. Licenta prevedea si ca rămășițele ar trebui să fie reinhumate în locul în care au fost găsite sau în cel mai apropiat loc. Catedrala Lester se afla la doar 50 de metri distanță.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09033 sec - PID: 22726