20

Ce suntem in viata - Ganduri razlete, cu Pr. Daniel Ivan (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

   In viata suntem ceea ce suntem. Adica suntem suma: faptelor, gandurilor si poftelor noastre nesabuite; dar mai suntem, in acelasi timp, si ingemanare de credinta, nedejde si dragoste.
   Pe cine lasam sa castige?

   Viata nu este doar o sarbatoare continua, asa cum incearca unii sa ne invete. Viata mai este si lupta, mai este si infranare, mai este si pocainta, dar si trezvie. Ceea ce astazi pare sa ne aduca fericirea, fie ea si vremelnica, maine ne poate aduce moartea, atat trupeasca, cat si sufleteasca.

   Libertatea a fost mai tot timpul ucisa in ropote de aplauze, pe altarul democratiei si libertatii.

   Am nadejdea ca, la Sfarsitul Lumii, nimeni nu va mai fi ceea ce s-a nascut si a trait in aceasta viata. Atunci, toti vom fi omul ascuns din noi. Omul purificat.

   Ce asteapta Hristos de la mine? Oare, asteapta sa pot face o lume mai buna? O lume a iertarii si a dragostei?
   Asteapta sa fiu fara teama in fata dusmanului. Sa stau curajos si drept, atunci cand vantul ispitei vrea sa ma darame. Sa fiu milostiv si credincios. Sa rostesc Adevarul, chiar cu pretul vietii. Sa ocrotesc pe cei neajutorati si, mai ales, sa nu fac nimanui RAU.

   Evlavia omului se vede in actul drept si in curajul de a-ti lua asupra ta necazurile celor ce nu si le pot purta singuri. Omul cu evlavie imparte cu aproapele sau atat bucuriile cat si necazurile.
   Bunatatea, este ceea ce Dumnezeu doreste pentru noi, si ceea ce noi trebuie sa le oferim semenilor nostri.
   Prin deciziile de zi ci zi, poti fi un om bun sau nu. Nimeni, in afara lui Hristos, nu poate fi stapanul constiintei mele.
   Ascultarea care nu are ca radacina iubirea desavarsita, nu este altceva decat supunere oarba sau robie. Dumnezeu nu vrea sa Il iubim, ci asteapta sa fie Iubit.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
91
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07489 sec - PID: 24515